Kiezen nóg 8 (!) Rode Duivels voor avontuur in China?

Kiezen nóg 8 (!) Rode Duivels voor avontuur in China?
Dinsdag 27 februari 2018 - 13:05   I  

Yannick Carrasco ruilde Atlético Madrid op zijn 24ste in voor een lucratief avontuur in China. De vleugelspeler gaat er voor promovendus Dalian Yifang voetballen. Volgens gewezen bondscoach Aimé Anthuenis is het niet uitgesloten dat er binnenkort nog enkele Rode Duivels voor het Chinese geld kiezen.

"Elke speler is anders, iedereen moet die keuze voor zichzelf maken", opent Anthuenis in Het Laatste Nieuws. "Dat is net hetzelfde als een trainer die voor het buitenland kiest of niet. En of hij nu in Frankrijk, Duitsland of China gaat voetballen… met de beschikbare middelen van vandaag maakt dat geen verschil. Witsel heeft dat bewezen."

Anthuenis denkt dat Carrasco ook gewoon Rode Duivel kan blijven, ondanks zijn verhuis naar China. "Als Martinez Carrasco straks wil oproepen, zal die transfer daar geen rol in spelen."

"Er zijn gevaarlijkere momenten op weg naar het WK. Zo wordt er nu druk gespeculeerd over wie er wel of niet zal meegaan, maar vallen er in de aanloop altijd gekwetsten. Ik garandeer je dat er 15 à 20 procent van de spelers zal afvallen, dat is om de vier jaar zo."

Volgens Anthuenis speelt de overgang net in het voordeel van Carrasco. "Het voordeel voor Carrasco is dat hij nu opnieuw elke week zal spelen. En anderen, die minder in aanmerking kwamen voor de Rode Duivels, kunnen beter gevolgd worden. Martinez heeft weinig bezwaar denk ik. En ik zal nog eens iets voorspellen: Witsel en Carrasco, dit is nog maar het begin. Over tien jaar is het niet ondenkbaar dat er een tiental Rode Duivels in het Oosten spelen", besluit de ex-trainer van onder meer KRC Genk en Anderlecht.

Poll: Sta jij achter de keuze van Carrasco om naar China te verhuizen?

TAGS  I  Carrasco  I   Rode Duivels  I   Anthuenis

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024