Anderlecht krijgt enorme opsteker met oog op wedstrijd tegen Zulte Waregem

Anderlecht krijgt enorme opsteker met oog op wedstrijd tegen Zulte Waregem
Dinsdag 27 februari 2018 - 17:14   I  

Anderlecht won dit weekend met 5-3 van Moeskroen na een vreemde wedstrijd. Nu zijn de mannen van Vanhaezebrouck op zoek naar bevestiging, maar eenvoudig wordt dat niet. Ze nemen het namelijk dit weekend op tegen Zulte Waregem, dat net nog ploeg in vorm KV Kortrijk kon kloppen.

Zulte Waregem begon slecht aan het seizoen en Dury keek het degradatiespook recht in de ogen. Maar als een ware Ghostbuster vocht hij en staat hij nu terug waar Zulte Waregem hoort te staan. De versterkingen die Essevee ging halen in de winter hebben dan ook zeker hun steentje bijgedragen.

Een opvallende transfer was die van Hamdi Harbaoui. De Tunesische spits van Anderlecht werd in Brussel te licht bevonden, maar in West-Vlaanderen vindt hij de weg naar het doel wel gemakkelijk. Hij scoorde al zes keer in evenveel wedstrijd voor Zulte Waregem, maar liet zich ook enkele keren negatief opmerken.

Zware schorsing voor de Tunesiër

Zo werd hij nog opgeroepen voor de Reviewcommissie na een gemene elleboog aan Eupen-verdediger Mulumba. Niet de eerste keer overigens dat de spits zich liet gaan. Daarvoor wordt hij nu gestraft. Harbaoui moet de komende twee wedstrijden tegen Anderlecht en Lokeren vanop de zijkant toekijken. Harbaoui aanvaardde die straf ook. Een zware aderlating voor Zulte Waregem, dat haar doelpuntenmaker moet missen.

Extra Time

Ook in Extra Time waren ze vorige week erg scherp voor de spits. Volgens Ferrera moest hij eens goed bestraft worden, omdat hij dan hopelijk zou inzien dat zijn gedrag niet past. De Tunesiër zelf reageerde toen via Twitter, omdat hij vond dat voetbal een sports was voor mannen en dat Yannick Ferrera dat niet begreep.

"Bedankt Sporza om twee werkloze trainers een oordeel te laten vellen over mij. Enkel mensen die op het veld staan weten dat voetbal een sport is voor mannen en mét duels. Ferrera, dit is absoluut niet jouw domein", aldus een razende Harbaoui toen.

Poll: Is de straf voor Harbaoui te licht?

TAGS  I  Harbaoui  I   Lokeren  I   Anderlecht  I   Zulte Waregem

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024