'Courtois voert druk op tijdens gesprekken met Chelsea, transfer nakend'

'Courtois voert druk op tijdens gesprekken met Chelsea, transfer nakend'
Woensdag 28 februari 2018 - 11:51   I  

Thibaut Courtois is ongetwijfeld de nummer één in Chelsea, waarmee hij vorig seizoen nog de titel behaalde. Dit seizoen lijkt Chelsea niet te zullen meespelen voor de prijzen en dat is Courtois niet gewoon. Dit behaalde al prijs na prijs bij elke ploeg waar hij speelde. De doelman kan zijn ontevredenheid dan ook moeilijk verbergen, want de Rode Duivel heeft het hart op de tong.

Zo begreep hij dit weekend bijvoorbeeld niet waarom Eden Hazard naar de kant werd gehaald tijdens de wedstrijd tegen Manchester United. Na de wedstrijd was Courtois dan ook duidelijk. "Ik had de wissel niet verwacht, maar het is de keuze van de trainer. Hij zal die zelf moeten uitleggen, dat is niet aan ons. Een speler als Eden heb ik liever 90 minuten op het veld staan, want die kan altijd iets extra kan brengen offensief", aldus Courtois.

Contractverlenging blijft aanslepen

Chelsea hoopt al een tijdje dat Courtois zijn contract zal verlengen, maar voorlopig gebeurt dat maar niet. Courtois zou wel rond de tafel zitten met het bestuur, maar lijkt geen definitieve beslissing te kunnen nemen. Zo weet The Sun dat nieuwe gesprekken opnieuw spaak zijn gelopen. Nochtans ligt er een contract klaar waar hij een kleine 230 000 euro per week kan verdienen, maar voorlopig staat zijn handtekening daar nog steeds niet onder.

Flirt met Madrid

Courtois flirt ook al een tijdje met een transfer naar Real Madrid. De doelman was daar zeer gelukkig toen hij destijds bij Atlético in doel stond en de interesse van Real Madrid doet elke doelman wel blozen natuurlijk. Een tijdje geleden liet Courtois nog weten dat hij een verhuis naar Madrid, omwille van familiale redenen, wel zag zitten.

"Mijn persoonlijke situatie is gelinkt aan de stad Madrid, dat is bekend", zei Courtois toen. "Mijn twee kinderen wonen daar met hun mama. Ik zie mijn dochtertje elke dag op Facetime. Ze zegt zo vaak dat ze me mist. Mijn zoontje is nog te klein om dat uit te spreken. Telkens ik de kans heb, probeer ik heen en terug te vliegen naar Spanje. Dat is niet altijd een gemakkelijke situatie. Dus ja, mijn hart ligt in Madrid. Dat is logisch en begrijpelijk. Als ze me willen, moeten ze contact opnemen met Chelsea. Maar dat is nog nooit gebeurd. We zien wel."

Poll: Keert Courtois terug naar Madrid?

TAGS  I  Courtois  I   Chelsea  I   Real Madrid

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024