Courtois legt bom onder Conte: "Had niet verwacht dat hij dat zou doen"

Courtois legt bom onder Conte:
Woensdag 28 februari 2018 - 16:32   I   door Redactie

Chelsea verloor afgelopen zondag met 2-1 bij Manchester United. Eden Hazard werd een dik kwartier voor affluiten naar de kant gehaald door Antonio Conte. Velen fronsten de wenkbrauwen dat de sterspeler van Chelsea de 90 minuten niet mocht volmaken. Nu uit ook Thibaut Courtois openlijk zijn twijfels bij de keuze van de coach.

Courtois staat erom bekend dat hij al eens openlijk kritiek durft te geven op zijn transfer. Dat deed de doelman ook al tijdens het EK van 2016 bij bondscoach Marc Wilmots na de nederlaag tegen Italië. “Na ons doelpunt kregen we, net als vorige week dinsdag (tegen Barcelona in de Champions League, red.) een countergoal tegen", analyseert Courtois eerst de wedstrijd. 

Hazard

"In de tweede helft waren we daarna minder aan de bal, maar zelfs dan hadden we deze wedstrijd nooit mogen verliezen. Als je de kleine dingen niet goed doet in topwedstrijden verlies je, dat is ook wat er tegen Manchester United is gebeurd”, zegt Courtois. Waarna hij het heeft over die beruchte vervanging van Hazard. “Ik heb geen verklaring voor de wissel van Hazard", reageert de Rode Duivel daarop. 

"Ik had ook niet verwacht dat hij eraf gehaald zou worden, maar het is een keuze van de trainer. Hij moet het uitleggen, ik kan niet in zijn hoofd kijken. Spelers als Eden horen negentig minuten op het veld te staan, hij kan altijd iets extra’s brengen in de aanval", meent Courtois.

Conte onder druk

Conte kan die openlijke kritiek wel missen als kiespijn. De Italiaanse coach ligt al zwaar onder vuur en zijn positie staat al bijna het hele seizoen ter discussie. Het is dus best wel scherp wat Courtois hier doet. Het zal Conte alvast niet helpen in de komende dagen en weken.

Poll: Vind jij dat die openlijke kritiek moet kunnen?

TAGS  I  Courtois  I   Chelsea

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024