Wordt deze trainer uit Jupiler Pro League verrassend ontslagen?

Wordt deze trainer uit Jupiler Pro League verrassend ontslagen?
Donderdag 01 maart 2018 - 08:26   I  

Het regende dit seizoen al trainersontslagen in de Jupiler Pro League. In totaal werden al elf trainers op de keien gezet, en mogelijk hebben we het laatste ontslag van het seizoen nog niet meegemaakt. Zo is het goed mogelijk dat KV Oostende binnenkort nog eens van trainer wisselt.

Sinds Yves Vanderhaeghe op 19 september van vorig jaar werd bedankt voor bewezen diensten, nam Adnan Custovic het roer over. De assistent-trainer van Vanderhaeghe werd trainer ad interim en mocht vervolgens zelfs definitief aanblijven als hoofdtrainer. Toch is het nog niet duidelijk of hij ook volgend seizoen nog T1 zal zijn in de Versluys Arena.

Het vertrek van Marc Coucke en de komst van kersvers voorzitter Peter Callant zou er namelijk voor kunnen zorgen dat Custovic uiteindelijk aan de kant wordt geschoven bij de Kustploeg. Voorlopig krijgt de Bosniër nog het voordeel van de twijfel, maar daar zou in de nabije toekomst wel eens verandering in kunnen komen.

Broos (op termijn) manager naar Engels model?

Het feit dat KVO van plan is om Hugo Broos aan te stellen als sportief manager, is alvast een teken aan de wand. De ervaren oefenmeester zal voor het eerst sinds hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing een andere functie dan trainer bekleden. Hij zal zich in eerste instantie bezighouden met de transfers, maar volgens Het Laatste Nieuws is het niet uitgesloten dat de invloed van Broos ook verder zal reiken.

Het valt nog af te wachten hoe de functie van Broos zal worden ingevuld. Zo is het maar de vraag of hij zich als sportieve baas volledig afzijdig zal houden van het trainerschap. Een mogelijkheid is dat Broos manager naar Engels model wordt en ook in de kleedkamer een rol zal spelen.

Niet iedereen gelooft in Custovic

Custovic ligt nog tot medio 2019 onder contract bij Oostende. Hij slaagde er dan wel in om Oostende van het behoud te verzekeren, maar zo stevig zou hij volgens intimi nog steeds niet in het zadel zitten. Een ontslag of terugzetting voor de Bosniër lijkt dan ook niet uitgesloten. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Poll: Moet KV Oostende Custovic aan de kant schuiven?

TAGS  I  Custovic  I   KV Oostende  I   Standard  I   Antwerp  I   STVV  I   Lokeren

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024