Broos krijgt fikse waarschuwing: "Niet één raakpunt"

Broos krijgt fikse waarschuwing:
Donderdag 01 maart 2018 - 15:10   I   door Redactie

Hugo Broos begint na zijn trainerscarrière aan een nieuwe loopbaan. Hij is aangesteld als de nieuwe sportief directeur van KV Oostende. Broos gaat zich onder meer bezighouden met de transfers. Dus niet meer met de opstellingen. Ariël Jacobs maakte een dergelijke overstap ook al eens. Na coach te zijn geweest bij RWDM en La Louvière werd hij in 2004 plots technisch directeur bij RC Genk.

Heel moeilijk

"Voor vele mensen lijkt dit een logische stap”, vertelt Jacobs aan Het Laatste Nieuws. “Een profvoetballer wordt na zijn actieve carrière coach en een trainer wordt nadien technisch directeur. Maar zo simpel is het niet, want coach en technisch directeur dat zijn twee totaal verschillende jobs. Er is werkelijk niet één raakpunt. Een technisch directeur is verantwoordelijk voor het beleid op korte en op lange termijn en een coach is verantwoordelijk voor volgen weekend. Cru gesteld, maar zo is het wel."

Zo is het echt niet evident. Broos zal zich flink moeten aanpassen, stelt Jacobs. Vooral ook zichzelf beschermen tegen een mogelijke inmenging bij de coach. “Soms jeukt het om zelf in te grijpen”, lacht Jacobs. “Maar dat mag je net niet doen omdat je de trainer voldoende autonomie moet geven. Dat is een moeilijk evenwicht. Je moet heel nauw samenwerken met de trainer, maar als het slecht gaat moet je hem ook ontslaan."

"Je stapt eigenlijk de zakenwereld binnen als TD"

"Een TD is vaak mee verantwoordelijk voor de sportieve resultaten, terwijl je eigenlijk maar twee transferperiodes hebt om in te grijpen. Dat maakt dat je je als technisch directeur vaak machteloos voelt. Je stapt eigenlijk de zakenwereld binnen. Vroeger had een speler één makelaar. Nu werken de meeste spelers met verschillende makelaars en moet je zelfs praten met de adviseurs van de makelaars. TD zijn van een club gaat dus veel verder dan enkel oog hebben voor talent. Je moet stevig kunnen onderhandelen, ook dat vergt een grote aanpassing. Niet iedereen is daarvoor in de wieg gelegd.”

Poll: Denk jij dat Broos een goeie TD wordt voor Oostende?

TAGS  I  Broos  I   KV Oostende

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024