Filip Joos haalt zwaar uit naar Rode Duivel: "Wraakroepend en frauduleus"

Filip Joos haalt zwaar uit naar Rode Duivel:
Zaterdag 03 maart 2018 - 13:04   I   door Redactie

Filip Joos kan maar weinig begrip opbrengen voor de transfer van Yannick Carrasco. De flankaanvaller verliet Atlético Madrid en koos voor het grote geld in China. Daar zal hij 10 miljoen euro per jaar opstrijken. Carrasco benadrukte dat hij de overstap niet maakte omwille van het geld.

Verontwaardiging

"Carrasco had zich de moeite van de zoektocht naar een excuus kunnen besparen", reageert Joos in zijn colum in De Standaard. "Zo'n overgang is geen taboe meer en lokt nog nauwelijks verontwaardiging uit. Schouderophalen, dat wel. Waarop het vermaledijde zinnetje volgt, verpakt in een vraag die beoogt iedereen in te pakken, ons met z'n allen achter de logica van meer, meer, meer te scharen: 'Hoezoujezelfzijn?' - zonder spatie, een selfiezin die geen tegenspraak duldt.

"Wel, als het me dan toch wordt gevraagd ... Anders. Niet zo. Nooit zou ik mijn ziel verkopen, mijn jeugddroom versjacheren. Voetballertjes dromen van grote clubs en grote wedstrijden, niet van grote zakken vol met geld. Dat is wraakroepend, zeker als je nog piepjong bent, je kluis sowieso al uitpuilt en je de clubs voor het uitkiezen hebt."

"Zelfs de knulligste der zaakwaarnemers, hij die struikelde over de eerste vraag van het ingangsexamen voetbalmakelaardij ('hoeveel is twintig procent van tweehonderd miljoen?'), slijt Carrasco in een knip aan zeventien van de twintig clubs uit de Premier League", vervolgt Joos. "En in twee knippen aan de drie andere. Hij scoorde verdorie in een Champions League-finale, dat zijn ze over het Kanaal heus niet vergeten, al was het maar omdat er een zoen met zijn vriendin op volgde."

"Hij scoorde verdorie in een Champions League-finale"

"Eind oktober al sijpelden de eerste onheilstijdingen over Carrasco bij ­Atletico Madrid door in de Spaanse voetbalkranten. De Belg zou er de kantjes van aflopen, en had hufterig gereageerd toen aanvoerder Gabi hem daarop aansprak. Ook coach Diego ­Simeone maakte gewag van een attitudeprobleem. Dat was de juiste diagnose. Carrasco heeft een attitude­probleem. Zijn transfer naar China is daar een symptoom van."

"Carrasco speelt straks voor de Duivels op het WK. Net als Witsel, bij wie de gevolgen van zijn Chinese voetbalavontuur in de oefengalop tegen Mexico al duidelijk waren: hij raakte geen bal. Maar als beide spelers naar de kansen op de wereldtitel wordt gevraagd, zullen ze eensluidend zeggen dat België wereldkampioen kan worden. Met uitgestreken gezicht. Dat is een frauduleus antwoord."

Poll: Ben jij ook ontgoocheld in Carrasco?

TAGS  I  Carrasco  I   Joos  I   shw

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024