Trebel ziet grootste probleem van Anderlecht: "We missen hem"

Trebel ziet grootste probleem van Anderlecht:
Zaterdag 03 maart 2018 - 15:22   I  

Er presteren dit seizoen heel wat spelers van Anderlecht onder hun niveau. Adrien Trebel blijft echter altijd zijn wedstrijd spelen en dat is bewonderenswaardig. Al zou de speler van Anderlecht uiteraard liever winnen, want een winnaarsmentaliteit heeft Trebel wel degelijk. Trebel denkt ook te weten waarom Anderlecht zo zwak presteert dit seizoen.

Anderlecht sukkelt al een heel seizoen met blessures van sterkhouders. Zo speelden Najar en Onyekuru de voorbije maanden niet door een blessure. Ook Kara sukkelt met blessures en dat is volgens Trebel een ontzettend grote aderlating.

"Onze defensieve middenvelder moet achterin spelen omdat Kara er niet is. Iedereen in de vestiaire weet wat het grootste probleem van Anderlecht is: het ontbreken van Kara. Dat zié je toch? Hij is de beste verdediger van België - agressief in de duels, proper in het uitverdedigen, positioneel sterk, en Kara is een leider. Op het einde van een match heb ik altijd de stem van Kara in mijn hoofd - 'links, Adri', 'rechts, Adri', 'doe dit', 'doe dat'... Laat ons een heel seizoen met Kara spelen, en met Leander op het middenveld, en we staan niet waar we nu staan. Hetzelfde voor Najar - Andy kan een tegenstander uitschakelen met zijn acties. Ook Andy missen we enorm", aldus Trebel in Het Laatste Nieuws.

Middenveld draait niet

Leander Dendoncker staat niet meer naast Trebel, maar wel Sven Kums. Twee goede voetballers naast elkaar, maar toch draait het niet. Ook daarvoor heeft Trebel een logische verklaring, want hij en Kums zijn twee dezelfde spelers en offeren zich momenteel op voor de ploeg.

"Sven en ik hebben hetzelfde probleem - we zijn allebei eerder een '8' dan een pure '6', vind ik. Ik merk gewoon dat het voor mij iets makkelijker voetballen was vorig seizoen met Leander naast mij. Sven en ik zetten ons ego opzij en doen opofferingen voor de ploeg - met plezier."

Poll: Draait Anderlecht beter met Dendoncker op het middenveld?

TAGS  I  Trebel  I   Kara  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024