Dit staat er op deze laatste reguliere speeldag nog op het spel

Dit staat er op deze laatste reguliere speeldag nog op het spel
Zondag 11 maart 2018 - 08:28   I  

Speeldag 29 is achter de rug en de play-offs komen steeds dichterbij. Vandaag (zondag, nvdr.) staat de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie nog op het programma. Wat staat er nog op het spel? We lijsten het voor u op.

Play-off 1

Momenteel zijn vier ploegen zeker dat ze mogen deelnemen aan play-off 1: Club Brugge, RSC Anderlecht, Sporting Charleroi en KAA Gent. Vier andere teams zijn nog in de running om de laatste twee plaatsen in te vullen: KRC Genk, Standard, Antwerp en KV Kortrijk. Genk beschikt over de beste papieren. Mathematisch kan het nog uit de top zes vallen, maar alleen als Standard en Antwerp met monsterscores winnen of Genk zelf met een monsterscore verliest van Gent en Standard en Antwerp hun match winnen.

Standard en Antwerp hebben allebei 41 punten, maar het doelsaldo van Standard is positiever en dus staan De Rouches momenteel zesde. Voor die twee ploegen is de opdracht simpel: winnen en zoveel mogelijk goals maken. Of wordt het toch nog Kortrijk? Ook de revelatie kan nog play-off 1 halen, maar dan moet het wel rekenen op misstappen bij de concurrentie.

Programma:

Genk-Gent

KV Oostende - Standard

Anderlecht - Antwerp

KV Kortrijk - Charleroi

Degradatiestrijd

In de kelder van het klassement wordt het razend spannend. KV Mechelen en KAS Eupen tellen beide 24 punten. Pas vandaag zal dus blijken wie uiteindelijk degradeert. Momenteel staat Mechelen vijftiende omdat het doelsaldo (-20) minder negatief is dan dat van Eupen (-21)

De ploeg die het slechtste resultaat boekt zal degraderen. Pakken Mechelen en Eupen hetzelfde aantal punten, zal het doelsaldo doorwegen. In dat geval trekt Mechelen aan het langste eind. De ploeg van Dennis van Wijk moet eigenlijk evengoed doen als Eupen om in eerste klasse te blijven. Als het doelsaldo van beide ploegen gelijk is, dan degradeert MechelenMalinwa (29) maakte immers minder goals dan Eupen (36).

Programma:

KV Mechelen - Waasland-Beveren

Eupen - Moeskroen

Poll: Wie zal degraderen?

TAGS  I  Mechelen  I   Eupen  I   RC Genk  I   Standard  I   Antwerp  I   KV Kortrijk  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   AA Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024