Diaby ziet oplossing voor hét probleem van Club Brugge: "Belangrijk"

Diaby ziet oplossing voor hét probleem van Club Brugge:
Zondag 04 maart 2018 - 09:48   I  

Club Brugge kon na vijf competitiewedstrijden zonder overwinning eindelijk nog eens aankopen met een driepunter. Zaterdagavond werd KV Kortrijk, met de nodige moeite opzijgezet. Blauw-zwart speelde goed, maar toonde zich wederom slordig in de afwerking.

Abdoulay Diaby, die Club Brugge met de openingstreffer op weg zette naar de zege, zocht na het laatste fluitsignaal naar redenen voor de vele gemiste kansen. “De efficiëntie ontbreekt ons op dit moment, daarom was mijn doelpunt zo belangrijk. Ik weet niet waarom het de laatste tijd allemaal wat minder efficiënt is. Misschien heeft het wat te maken met vertrouwen. Nu we winnen moet dat vertrouwen wel helemaal terug zijn”, aldus Diaby in Het Nieuwsblad.

Al is de topschutter van blauw-zwart zich ervan bewust dat het aanvallende spel van de ploeg klinischer moet zijn. “We hadden de match veel eerder moeten afmaken”, gaat Diaby verder op de webstek van Club. “Op het einde kwamen we bijna terug in de problemen. Maar het belangrijkste vandaag is dat we de drie punten hebben gepakt. We hebben getoond dat Club Brugge er nog staat.”

Vierde beste doelpuntenmaker

In het topschuttersklassement deed Diaby alvast een goede zaak. De Malinese aanvaller maakte zijn elfde doelpunt van het seizoen en staat zo vierde in het persoonlijke klassement. Enkel Kaveh Rezaei (12), Teddy Chevalier (15) en Isaac Kiese Thelin (16) vonden tot dusver vaker de weg naar doel.

Poll: Is Club Brugge klaar voor de play-offs?

TAGS  I  Diaby  I   Club Brugge  I   KV Kortrijk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024