Vandenbempt voorspelt wie play-off 1 haalt en wie zal degraderen

Vandenbempt voorspelt wie play-off 1 haalt en wie zal degraderen
Zondag 04 maart 2018 - 17:22   I  

Speeldag 30 wordt ongetwijfeld razend spannend. Er moet immers nog beslist worden over deelname aan play-off 1 en over degradatie. Radiocommentator Peter Vandenbempt probeerde al te voorspellen wie het volgende week zal halen en wie niet.

Volgens Vandenbempt is Genk alvast zo goed als zeker dat het in de top zes blijft staan. "Maar ik vraag me af of ze heel erg blij zijn bij Genk of heel erg opgelucht met die plaats in de top 6. De ambitie voor het seizoen bij Genk was de top drie en misschien droomden ze zelfs stiekem van de titel. Genk staat nu op 20 punten van Club Brugge en heeft tot gisteren voor play-off 1 moeten knokken. Dan is het toch eigenlijk niet goed genoeg. Zeker voor een club met deze mogelijkheden, dit budget en deze spelers", aldus Vandenbempt bij Sporza.

En wie wordt de tweede gelukkige die naar play-off 1 mag? “Na gisteren denk je Standard", gaat Vandenbempt verder. "Ze zitten toch een beetje in de flow. Ze hebben 12 punten gepakt in 6 wedstrijden zonder nederlaag. Ze hebben ook vaak gescoord de voorbije weken. Er is vertrouwen. Maar een verplaatsing naar KV Oostende is niet makkelijk. Die ploeg is toch een beetje boven water gekomen. KVO heeft al vijf matchen niet meer verloren, al was daar af en toe wel meeval mee gemoeid en was het niet altijd volgens de gang van het spel."

"Antwerp en Kortrijk liggen op de loer"

En dan zijn er nog twee kanshebbers. "Antwerp en KV Kortrijk liggen op de loer. Voor Antwerp wordt het moeilijk met een verplaatsing naar Anderlecht, dat toch weer leren winnen heeft. Voor KV Kortrijk is het nog niet voorbij. Het speelt thuis tegen Charleroi, een ploeg die al lang niet meer kon winnen, en in thuismatchen heeft KVK al heel goed gepresteerd."

"Dus het zou kunnen dat KVK wint van Charleroi en Standard blijft steken op een gelijkspel aan de kust. Dan is het toch KVK dat door gewonnen wedstrijden in de top zes zit. Standard heeft het voordeel, maar thuis zijn ze nog niet", merkt de radiocommentator op.

Degradatiestrijd

Onderin is het allemaal wat moeilijker te voorspellen. "Wie in het voordeel is? Dat zou ik nauwelijks durven te zeggen. Mechelen heeft misschien mentaal een klein voordeel", denkt Vandenbempt. "Het begint eraan met een kleine voorsprong, ook al is het verschil maar één doelpuntje. De druk zal gigantisch zijn."

"In die vorige thuismatch tegen Charleroi speelde die druk KVM parten in het eerste kwartier. De twee ploegen moeten thuis spelen om te winnen en dat is niet evident. Dat is beide ploegen maar vijf keer gelukt in de voorbije 29 speeldagen. Tijdens de match zal je ook voortdurend moeten luisteren wat de tegenstander aan het doen is. Moeten we proberen te scoren of niet? Dat is zeer zenuwslopend. Wie de zenuwen het beste onder controle kan houden, zal winnen."

Poll: Ben jij het eens met Vandenbempt?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Club Brugge  I   Charleroi  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Standard  I   KV Kortrijk  I   Antwerp  I   KV Mechelen  I   Eupen

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024