Tienkoppig Beerschot Wilrijk zet eerste stap richting Jupiler Pro League

Zondag 04 maart 2018 - 17:55   I

Beerschot Wilrijk trekt volgende week zaterdag met een nipte voorsprong naar het Jan Breydelstadion om er de terugwedstrijd van de finale in de Proximus League aan te vatten. In eigen huis won Beerschot Wilrijk met 1-0 van Cercle Brugge.

Iets meer dan een helft hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht. Het was pas aan het begin van de tweede helft dat de wedstrijd werd opengebroken. Cercle-doelman Nardi ging aan het klungelen en bracht zichzelf zo in de problemen. De goalie treuzelde en treuzelde en liet zich bijgevolg de bal ontfutselen door Placca. De aanvaller van Beerschot Wilrijk kon de bal in het lege doel schieten en zo stond het plots 1-0.

De ploeg van Marc Brys kreeg vleugels en wilde graag doorduwen. Placca miste een goede kans, maar miste. Op het uur werd Beerschot Wilrijk verlamd. Maes kreeg rood voor een drieste ingreep en kreeg rechtstreeks rood. Het spel verwaterde en geen van beide ploegen slaagde er nog in om tot scoren te komen.

Spanning troef

Het bleef bij 1-0 en zo gaat Beerschot Wilrijk volgend weekend met een nipte voorsprong de return tegen Cercle Brugge in. Eén ding staat vast: het wordt spannend.

Poll: Wie haalt het?