Leko stelt iets vast bij Club Brugge: “Dit is niet te begrijpen"

Leko stelt iets vast bij Club Brugge: “Dit is niet te begrijpen
Maandag 05 maart 2018 - 09:27   I  

Man, wat speelde Club Brugge goed. Iederéén was het er zaterdagavond unaniem over eens: de leider uit de Jupiler Pro League boekte een meer dan verdiende driepunter tegen KV Kortrijk. Het voetbal was goed en eindelijk knoopt Club weer aan met een zege. Máár: efficiënt was blauw-zwart allesbehalve, en dat zorgt ergens toch voor irritaties.

Of hoe een eerste overwinning in zes wedstrijden toch niet zo zoet smaakt als verwacht. Trainer Ivan Leko stak op de persconferentie na afloop van Club Brugge-KV Kortrijk niet onder stoelen of banken dat hij ondanks de 2-1-zege en het goede spel niet voor de volle honderd procent tevreden was met wat hij had gezien.

“Deze wedstrijd bezorgt me een dubbel gevoel”, zuchtte Leko. “Het is jammer dat we deze wedstrijd niet vroeg doodmaken. Doen we dat in play-off 1 niet, dan zal ons dat veel problemen opleveren. Het is niet te begrijpen dat een topclub twintig keer moet trappen om te scoren. Als speler van Club moet je eerste kans een doelpunt zijn en moet je tweede kans een doelpunt zijn. Dat dat niet gebeurt, baart mij zorgen.”

Finetunen

Zaterdagavond creëerde Club Brugge maar liefst 30 kansen. Dertig. En toch vond de ploeg van Leko amper twee keer de weg naar doel. Het spel zit goed, maar Leko moet de komende weken hier en daar nog wat finetunen – misschien vooral in de hoofden van de spelers? – om zijn Club Brugge helemaal op kruissnelheid aan de start van play-off 1 te laten verschijnen.

Poll: Zal Club Brugge er opnieuw écht staan als de play-offs beginnen?

TAGS  I  Leko  I   Club Brugge  I   KV Kortrijk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024