Clement haalt uit naar eigen bestuur: "Die fout ga ik niet nog eens maken"

Clement haalt uit naar eigen bestuur:
Maandag 05 maart 2018 - 16:46   I   door Redactie

Philippe Clement heeft voor een zeer fraaie ommekeer gezorgd bij RC Genk. Enkele maanden geleden leken de Limburgers Play-off 1 niet te zullen halen en nu is men er op één speeldag van het einde al zo goed als zeker van. Clement kan terecht trots zijn op zichzelf en zijn team. Toch toont hij zich ook scherp voor het bestuur.

In vergelijking met december blijven de spelers vechten, nu blijven ze werken voor elkaar. Dat zie je ook op de momenten dat we op achterstand komen. Voor Nieuwjaar gingen de kopjes bij een tegengoal naar beneden, nu zit er veel meer veerkracht in die groep. We staan nu voor een heel mooie uitdaging met die bekerfinale en tien mooie wedstrijden in play-off 1. We moeten stap voor stap verder bouwen, maar ik ga er wel het maximum uithalen", klinkt het vastberaden bij Clement in Het Laatste Nieuws.

Lat té hoog

Clement geeft ook heel duidelijke tactische richtlijnen mee. Hij heeft niet veel meetings nodig om duidelijk te maken wat hij van zijn spelers verwacht. "Ik wil altijd uitgaan van eigen sterkte, maar ik ben niet bang om mij aan te passen aan de tegenstander als we daardoor onze winstkansen vergroten", aldus de coach.

Het is nu afwachten wat Genk in de play-offs nog kan brengen. Clement deelt alvast een ferme steek uit aan het eigen bestuur. "Vooraf had het bestuur de lat héél hoog gelegd - niet slim. Ik ga die fout geen tweede keer maken. We zien wel waar we uitkomen", blijft hij op de vlakte. Hij verwijst daarmee naar de titelambities van Genk voor aanvang van het seizoen. Reken echter maar dat Clement in zijn binnenste heel hoog mikt.

Poll: Was Genk té ambitieus voor aanvang van het seizoen?

TAGS  I  RC Genk  I   Clement

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024