"Club Brugge? Hou Genk maar in het oog voor de titel"

Dinsdag 06 maart 2018 - 20:04   I   door Redactie

Iedereen focust op Club Brugge als de voornaamste titelkandidaat. Voorzichtig wordt er ook nog over Anderlecht gesproken. Charleroi zit in een dipje en AA Gent heeft het de laatste weken ook iets moeilijker. Er blijven dus niet zo gek veel titelkandidaten meer over. Of toch? Stijn Stijnen ziet nog een verrassende outsider.

Volgens Stijnen is KRC Genk een titelkandidaat. "Als ze de bekerfinale winnen, kunnen ze volledig ontspannen spelen in Play-Off I. Dan is er nog veel mogelijk, zelfs het ondenkbare. De titel? De punten worden gehalveerd en als je de eerste twee wedstrijden wint, dan kan alles", stelt de analist en ex-doelman tegenover TVL Sportcafé.

Bovendien heeft Genk volgens Stijnen nu ook een prima trainer met Philippe Clement. "Philippe wil voor iedereen goed doen en hij meent dat ook. Dat is het verschil met anderen en Philippe verdient alle lof. Een toptrainer in wording? Absoluut", zegt Stijnen

Enorme achterstand

Genk staat momenteel op de vijfde plaats en is voor 95 procent zeker van Play-off 1. De achterstand op Club bedraagt momenteel 20 punten. Zelfs na de halvering in PO1 zijn er dat nog tien. Het zou dus wel een énorme stunt zijn moest Genk alsnog de titel pakken. Voor aanvang van het seizoen sprak Genk zijn titelambities wel uit, maar na het ontslag van Albert Stuivenberg en de tegenvallende resultaten werd die ambitie snel weer opgeborgen.

Poll: Denk jij dat Genk nog kans maakt op de titel?

TAGS  I  RC Genk  I   Stijnen

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024