Brusselmans maakt zich zorgen om Rode Duivel: “Hij zit in de shit”

Brusselmans maakt zich zorgen om Rode Duivel: “Hij zit in de shit”
Woensdag 07 maart 2018 - 23:08   I  

Over enkele maanden gaat het WK in Rusland van start. De Rode Duivels zullen tijdens het toernooi één van de outsiders voor de eindzege zijn, maar schrijver/analist Herman Brusselmans maakt zich grote zorgen om een belangrijke international.

Zo gaat het de jongste maanden allesbehalve goed met Toby Alderweireld. De Belgische verdediger ligt al een hele tijd in de lappenmand en kwam bijgevolg in de Premier League al niet meer in actie sinds eind oktober. In de Engelse beker mocht de 29-jarige Alderweireld vorige maand nog twee keer opdraven bij Tottenham, maar nu is hij opnieuw uit de roulatie met een nieuwe blessure.

Daar komt nog eens bovenop dat Alderweireld ook wat overhoop ligt met de clubleiding van Tottenham. De Belg wil graag een nieuw – en vooral fel verbeterd – contract, maar voorzitter Daniel Levy staat niet meteen bekend als de gemakkelijkste onderhandelaar. Levy houdt het been stil en sommigen verdenken Alderweireld er nu dan ook van dat hij een blessure veinst om een nieuw contract af te dwingen.

“28 miljoen? Te weinig voor Alderweireld

“Volgende zomer kan Alderweireld weg voor 28 miljoen euro, een afkoopsom die werd vastgelegd in zijn contract. Dat is weinig. Hij is meer waard, hé”, aldus Herman Brusselmans bij Q2. “Als het klopt dat Alderweireld een nieuwe blessure heeft opgelopen, dan zit hij in de shit. Maar als het is omdat hij niet wil bijtekenen bij Tottenham, dan is het ook heel erg vervelend. Ik weet niet wat er aan de hand is.”

Johan Boskamp gelooft niet dat Alderweireld alsof doet. “Toby is niet de persoon om een blessure te veinzen, hoor. Zo is hij niet. Bovendien is hij helemaal gek van de nationale ploeg. Hij wil gewoon met de Rode Duivels naar het WK. Of hij gaat bijtekenen of voor een transfer kiest, weet ik niet. Toby wil veel geld verdienen, maar die bazen van Tottenham… Die noemen een bedrag en zullen daar niet van afwijken”, besluit de Nederlander.

Poll: Zal Alderweireld klaar zijn voor het WK?

TAGS  I  Alderweireld  I   Tottenham  I   Rode Duivels  I   Boskamp  I   Brusselmans

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023