STVV-speler haalt zwaar uit naar Wesley (Club Brugge): “Nooit!"

STVV-speler haalt zwaar uit naar Wesley (Club Brugge): “Nooit!
Donderdag 08 maart 2018 - 09:06   I  

Zondagnamiddag nemen STVV en Club Brugge het tegen elkaar. Op zich niets speciaals, ware het niet dat Sascha Kotysch op revanche uit is. De Duitse verdediger liep tijdens de heenronde een zware blessure aan het kuitbeen op na een stevig duel met Club-spits Wesley Moraes. Iets wat Kotysch nog niet vergeten is.

“Die match is in ieder geval nog niet verteerd”, opent Kotysch in Het Belang van Limburg. “Wij zaten destijds in een goeie flow. Die wedstrijd had ook een heel ander verloop kunnen krijgen. Maar jammer genoeg besliste één man (doelt op scheids Bram Van Driessche, nvdr.) er anders over. Wij zijn er dus op gebrand om die nederlaag door te spoelen.”

Voor Kotysch speelt er natuurlijk meer. Voor hem wordt het een weerzien met spits Wesley, die hem in de heenronde van het veld trapte. “Ik zal hem zeker een aantal keren tegenkomen. Maar daar lig ik niet van wakker. Ik ga me voorbereiden zoals ik dat voor iedere wedstrijd doe. Me op hem focussen, heeft weinig zin. Maar cadeaus moet hij niet verwachten. Wesley is een stevige spits. Door zijn postuur en door zijn speelstijl. Hij vecht wekelijks pittige duels uit. Dat zal zondag niet anders zijn. Hij mag weten dat ik mijn voet zal zetten, ik ga me niet laten doen”, klinkt het fors.

"Dat bericht was duidelijk een initiatief van zijn club"

Kotysch heeft zijn blessure inmiddels een plaats kunnen geven, maar is niet te spreken over hoe Wesley met de situatie omging. De verdediger van STVV haalt nu dan ook zwaar uit naar de Braziliaan. “Blessures, ook breuken, horen bij het voetbal. Dat is helaas zo. Maar ik vind wel dat Wesley de kans heeft gemist om een mooie geste te doen.”

“De avond na de wedstrijd heb ik van hem een sms ontvangen. Met een dubbele boodschap: het was niet zijn bedoeling geweest om mij te blesseren en hij hoopte mij snel weer op de velden terug te zien. Mooi. Maar dat bericht was duidelijk een initiatief van zijn club en niet van hem persoonlijk, want nadien heeft hij nooit nog geïnformeerd naar mijn herstel”, besluit Kotysch.

Poll: Had Wesley meer moeten doen?

TAGS  I  Kotysch  I   STVV  I   Wesley  I   Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024