Waseige: "Hij heeft voor goede dynamiek gezorgd bij Standard"

Waseige:
Donderdag 08 maart 2018 - 12:33   I  

Standard staat voor het weekend van de waarheid. Als het zondag wint is het (zonder monsteroverwinning van Antwerp tegen Anderlecht) zeker van deelname aan Play-Off I. Bij puntenverlies wordt het bibberen voor de ploeg uit Luik. Als Standard opnieuw de trein richting Play-Off I zou missen zou dat toch wel erg kwalijk zijn voor de traditieclub.

In La DH geeft ex-bondscoach Robert Waseige zijn kijk op de kansen van Standard. Voor hem is het duidelijk en moet Standard gewoon Play-Off I halen. Als ze dat niet doen zou dat heel slecht zijn voor het Belgische voetbal volgens Waseige.

"Met alle respect voor Oostende, maar KVO is Standard niet. Als Standard voor het derde seizoen op rij Play-Off I zou missen zou dat echt slecht zijn voor ons voetbal. Standard komt van heel ver, maar ze kunnen het heel veel ploegen lastig maken in Play-Off I", aldus Waseige.

Vertrek van Orlando Sa is problematisch

Toch ziet Waseige ook een minpunt, want het verloor Orlando Sa. Die koos voor het geld en een Chinees avontuur, maar daardoor is Standard wel hun goalgetter kwijt. De Portugees was bovendien veel meer dan enkel een spits die de ballen in het mandje kon leggen."

"Ik zie Standard Play-Off I halen, daar hebben ze de nodige kwaliteiten voor. Volgens mij is het vertrek van Orlando Sa wel een rem voor Standard. Ze moeten het nu maar gaan bewijzen in Oostende, dat trouwens alles behalve een vogel voor de kat is. Dat bewezen ze vorige week nog tegen AA Gent."

Complimenten voor Sa Pinto

Hij heeft dit seizoen al bakken kritiek over zich heen gekregen, maar de Portugese trainer van Standard, Sa Pinto, is er toch maar mooi in geslaagd om een ploeg neer te zetten. Een ploeg waar heel wat andere clubs het moeilijk tegen zullen hebben.

"Het klikt nu tussen de spelers en de staf. Hij heeft dit seizoen al heel wat kritiek gekregen, en die was ook terecht trouwens, maar Sa Pinto heeft toch voor een goede dynamiek gezorgd bij Standard. Hij heeft de spelers op zijn manier weten prikkelen en laten vechten voor het truitje van Standard", aldus Waseige.

Poll: Vindt u Sa Pinto een goede coach voor Standard?

TAGS  I  Standard  I   Sa Pinto  I   KV Oostende

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024