Vercauteren haalt zwaar uit naar: "Als ik dit allemaal zie... Waarom?"

Vercauteren haalt zwaar uit naar:
Vrijdag 09 maart 2018 - 07:01   I  

Zaterdagavond staan Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk tegenover elkaar in de return van de finale in de Proximus League. De Bruggelingen moeten een 1-0-nederlaag uit de heenmatch goed maken, maar in aanloop naar de terugwedstrijd wilde Cercle-trainer Frank Vercauteren toch even orde op zaken stellen...

Vercauteren was namelijk niet te spreken over de zaken die hij las na afloop van de heenwedstrijd op Het Kiel. Op zijn wekelijkse persbabbel las de trainer van Cercle Brugge dan ook een verklaring voor om zijn ploeg in bescherming te nemen. "Voor ik naar Cercle Brugge kwam, las ik nooit de persberichten die de club me doorstuurde. Maar als ik dit allemaal zie, vraag ik me soms toch af wie dat schrijft en waarom", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van Vercauteren.

"Ik vraag me af die analisten wel voorbereid zijn"

"Zitten die mensen dan bij de spelers in de kleedkamer, volgen ze onze matchen elke week, zijn ze zelfs ooit al op Cercle geweest? We voetbalden zogezegd defensief, omdat we met vijf achterin speelden. Dat doen we al sinds oktober. Ik vraag me dus af of die analisten wel voorbereid zijn. Vooraf hebben ze niets te zeggen, achteraf hebben ze allemaal commentaar", gaat de coach van De Vereniging verder.

En er moesten Vercauteren duidelijk nog enkele zaken van het hart. "Ik lees dat Losada sprak over mijn ontslag bij Anderlecht (in 2007, nvdr.). Zijn doelpunt was toen inderdaad de druppel die de emmer deed overlopen, maar mijn ontslag was al veel langer bezig. En eigenlijk moet ik Losada bedanken. Door mijn ontslag heb ik zoveel mooie dingen geleerd en gezien die ik anders nooit zou hebben ontdekt. Je kan alles dus positief of negatief bekijken. Ik verkies het positieve."

"Wie is de leider in het algemene klassement?"

Vercauteren stelt zich ook vragen bij het feit dat Cercle Brugge minder goed wordt ingeschat dan het werkelijk is. "Beerschot speelde ons volgens de kenners weg met mooi voetbal en verdient de promotie daarom meer. Maar wie heeft de tweede periode gewonnen? Wie is de leider in het algemene klassement? Wie heeft de meeste goals gemaakt? Vul maar aan. Zijn we geklopt door mooi voetbal? Of door een ongelukkig doelpunt?"

"Al die commentaren verdienen eigenlijk geen aandacht. Ik heb al werk genoeg met mijn eigen ploeg. Er is maar één ding dat telt en dat is de promotie van Cercle. Al die commentaar daarrond dient enkel om de ego's te strelen. Op een bepaald moment moet ik mijn ploeg beschermen. Al dat negativisme tegenover Cercle moet er gewoon uit. Er zijn zoveel positieve zaken, meer dan negatieve. Toch ligt daar de nadruk op", besloot de ervaren trainer.

Poll: Heeft Vercauteren gelijk dat hij dit doet?

TAGS  I  Vercauteren  I   Cercle Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024