“Coucke naar Anderlecht? Ik dacht echt dat het een grap was”

“Coucke naar Anderlecht? Ik dacht echt dat het een grap was”
Vrijdag 09 maart 2018 - 08:10   I  

Marc Coucke is ondertussen al de nieuwe voorzitter van RSC Anderlecht. Maar toen eind 2017 bekend raakte dat de rijke zakenman van plan was om paars-wit over te nemen, schrokken heel wat mensen zich een hoedje. Reken daar ook William Dutoit, de doelman van KVO, maar bij.

“Ik vernam het vertrek van Coucke via de sociale media. Tot op dat moment wisten wij (de spelers, nvdr.) van niets. Eerlijk gezegd dacht ik in eerste instantie dat het om een grap ging. Maar nadat ik enkele telefoontjes pleegde, realiseerde ik me dat het echt waar was”, vertelt de doelman in L’Avenir.

“Het spreekt voor zich dat zoiets voor beroering zorgde in de kleedkamer. Driekwart van de spelers kwam naar KV Oostende omwille van het ambitieuze project van Marc Coucke, met titels en Europese campagnes als doel”, geeft Dutoit eerlijk toe.

Er was zelfs even sprake van angst in de kleedkamer van KVO. “De periode waarin er geen overnemer was, heerste er wel eventjes angst onder de spelers. Gelukkig kwam alles goed. We hebben vertrouwen in het nieuwe bestuur. Dat Hugo Broos sportief directeur werd, is alvast een heel goed signaal”, besluit Dutoit.

Poll: Zal Coucke het goed doen bij Anderlecht?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   KV Oostende  I   Dutoit

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024