Jacky Mathijssen weet nu al zeker: "Deze twee clubs halen play-off 1 nog"

Jacky Mathijssen weet nu al zeker:
Vrijdag 09 maart 2018 - 08:55   I  

De Jupiler Pro League is spannend, zoveel is duidelijk. Op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie moeten nog twee tickets voor play-off 1 worden uitgedeeld, terwijl ook de degradatiestrijd nog niet beslist is. Jacky Mathijssen liet zijn licht schijnen over de allesbeslissende dertigste speeldag.

Volgens de Limburgse trainer die momenteel bijklust als analist, is Genk al zeker van een deelname aan play-off 1. "Genk zit in play-off 1. Daarmee is het eerste doel bereikt. Mogen ze zichzelf daarvoor op de borst kloppen? Ik hoop dat ze dat niet doen. Op basis van het budget en de vooropgestelde ambities is play-off 1 immers de normaalste zaak van de wereld. Of, zoals ik zeg: okay", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Superkans voor Genk

“Wel is het zo, dat Genk nog een superkans krijgt om te ontsnappen en er een topjaar van te maken", gaat Mathijssen verder. "Dan heb ik het over de bekerfinale. Een zeer mooie affiche, waar ze in de Luminus Arena het absolute maximum moeten uithalen. De wedstrijd tegen Gent moet een presentatiematch worden. Een uitgelezen kans misschien voor Trossard om te tonen dat hij fit is? Als hij een rolletje wil spelen in de finale, zijn die speelminuten noodzakelijk.”

Volgens de Limburger kan de bekerfinale Genk een enorme boost geven. “De finale wordt hoe dan ook een sleutelmatch met het oog op het vervolg. Bij winst kan Genk in een comfortabele positie aan PO1 beginnen. Dan is het zelfs geruster dan Club Brugge. Maar het kan ook een anticlimax worden. Bij verlies zal de weg naar Europa moeilijk worden, vrees ik."

"Wie eindigt zesde? Ik houd het op Kortrijk"

Volgens Mathijssen beschikt KV Kortrijk over de beste papieren om met het zesde en laatste play-off 1-ticket aan de haal te gaan. "Wie eindigt zesde? Ik houd het op Kortrijk. Ik zie die ploeg thuis winnen van Charleroi, dat toch in een serieuze dip zit. In dat geval moeten Standard en Antwerp winnen om de Kortrijkzanen voor te blijven. Antwerp zal in Anderlecht geen cadeaus krijgen, dat wordt niks."

"En de Rouches? Oostende heeft niks meer te winnen of te verliezen. Maar die ploeg zal onder de nieuwe eigenaar graag sterk uit de startblokken schieten. Dus in een zege van Standard geloof ik niet", besluit Mathijssen.

Poll: Ben jij het eens met Mathijssen?

TAGS  I  RC Genk  I   Antwerp  I   KV Kortrijk  I   Standard  I   Mathijssen  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024