Deze records sneuvelen bij Cercle Brugge-Beerschot Wilrijk

Deze records sneuvelen bij Cercle Brugge-Beerschot Wilrijk
Vrijdag 09 maart 2018 - 22:40   I   door Redactie

Beerschot Wilrijk speelt zaterdagavond op het veld van Cercle Brugge. De inzet is heel hoog: een ticket voor 1A. De verliezer blijft achter met een schrale troost: een ticket voor Play-off 2. Geen van beide clubs wil in dat scenario verzeild geraken. Beerschot Wilrijk verdedigt een 1-0-voorsprong in het Jan Breydelstadion.

Er wordt hard en geconcentreerd gewerkt bij Beerschot. Trainer Marc Brys trainde vanaf dinsdag elke morgen om 10 uur. Opvallend, hij deed dat steeds op een andere, alternatieve locatie. Er wordt vooral tactisch getraind en ook op stilstaande fasen.

"De spelers verkozen de laatste nacht door te brengen in eigen omgeving en daarom werd beslist om niet in afzondering te gaan", schrijft Het Nieuwsblad. "Zaterdagmorgen wordt rond 9.30 uur met de bus vertrokken richting Brugge. Voor en na de lunch wordt de nodige rust ingelast, om dan ­tegen de avond zo ontspannen mogelijk door te reizen naar het Brugse stadion."

Vijfde keer op rij

Mocht Beerschot Wilrijk erin slagen om de promotie af te dwingen, dan zou dat voor de vijfde keer op rij zijn. Dat zou in ieder geval een stunt van formaat zijn. Beerschot heeft zeker niet het grootste budget in 1B en ook individueel niet de sterkste kern. Net dat maakt de prestatie alleen maar grootser.

UPDATE - Record

Liefst 70 journalisten zullen de wedstrijd van zaterdagavond bijwonen. Nooit eerder waren er zoveel accreditaties voor een wedstrijd uit de Proximus League. Het gaat dan ook om de absolute finale. Ook het recordaantal toeschouwers zou kunnen sneuvelen. Er zouden 15.000 fans verwacht worden in het Jan Breydelstadion.

Poll: Had Beerschot beter wel op afzondering gegaan?

TAGS  I  Beerschot-Wilrijk  I   Cercle Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024