Jelle Van Damme doet opmerkelijke onthulling over vertrek bij Anderlecht

Jelle Van Damme doet opmerkelijke onthulling over vertrek bij Anderlecht
Zaterdag 10 maart 2018 - 10:52   I  

Jelle Van Damme is inmiddels 34 en sinds dit seizoen speler van Royal Antwerp FC. Doorheen zijn carrière verdedigde hij onder meer de kleuren van Ajax, Anderlecht, Standard en LA Galaxy. Bij paars-wit kende Van Damme zijn beste periode, maar aan zijn vertrek houdt hij toch een wrange nasmaak over.

"De meest succesvolle periode van mijn carrière als je naar prijzen kijkt", zegt Van Damme in Het Laatste Nieuws over zijn passage bij Anderlecht. "Twee titels, twee keer vicekampioen én een beker. De eerste maanden waren moeilijk, maar daarna liep het los. Ik koos er op dat moment voor om in mezelf te investeren."

"Anderlecht kende een goede periode en ik maakte er vier mooie jaren mee. Op het einde werd ik er bij wijze van spreken op handen gedragen. We hadden een topploeg met Boussoufa, Lukaku die pas kwam kijken én Hassan. Ik draaide een megaseizoen, scoorde vijf keer in de play-offs waaronder een goal in de titelwedstrijd op Club Brugge. Beter wordt het niet."

Clubdokter

Na dat megaseizoen besloot Van Damme de deur in het Constant Vanden Stockstadion achter zich dicht te trekken. "Ik verdiende op dat moment een contractverbetering. Niets onoverkomelijks, leek me. Als Anderlecht me gegeven had wat ik wou, zou ik opnieuw voor vier jaar getekend hebben", benadrukt de verdediger.

"Alleen kwam dat voorstel er niet. Achteraf hoorde ik van Herman (Van Holsbeeck, nvdr.) dat hij spijt had dat hij zich door de clubdokter had laten beïnvloeden. Die had hem gezegd dat ik door mijn enkelblessure geen twee jaar meer zou spelen. We zijn bijna tien jaar later en ik voetbal nog. Misschien moest het opnieuw zo zijn. Zonder die clubdokter was ik waarschijnlijk gebleven."

Poll: Had Anderlecht Van Damme toen moeten houden?

TAGS  I  Van Damme  I   Antwerp  I   Anderlecht  I   Standard  I   Vanden Stock

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023