Zo reageert Club Brugge op promotie van buur Cercle Brugge

Zo reageert Club Brugge op promotie van buur Cercle Brugge
Zondag 11 maart 2018 - 11:28   I  

Cercle Brugge kroonde zich zaterdagavond in het Jan Breydelstadion tot kampioen in de Proximus League. Het won met 3-1 van Beerschot Wilrijk, dat zo niet genoeg had aan zijn 1-0-bonus uit de heenwedstrijd. Cercle mag zich na drie seizoenen in tweede klasse opnieuw opmaken voor een avontuur op het hoogste niveau.

Frank Vercauteren leidde De Vereniging naar de titel in 1B en vanaf volgend seizoen mag de groen-zwarte ploeg uit Brugge zich bewijzen in de Jupiler Pro League. En daar horen al minstens twee derby's tegen stadsgenoot Club Brugge bij.

Bij blauw-zwart zien ze het alvast graag gebeuren. Zondagvoormiddag reageerde Club, via de sociale media, voor het eerst op de promotie van de buren. "De Brugse derby is terug. Welcome back, Cercle", klonk het kort maar vriendschappelijk.

De laatste keer dat Club en Cercle tegenover elkaar stonden, was in maart 2015. In de halve finales van de Beker van België haalde Club het in de uitmatch met 2-3 van Cercle en won het de thuismatch met duidelijke 5-1-cijfers. Op 25 januari 2015 won Club ook de laatste derby in de competitie. Toen werd het 0-3 na twee goals van Izquierdo en één van Gedoz.

Poll: Kijk jij al uit naar de derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge?

TAGS  I  Cercle Brugge  I   Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024