DONE DEAL: Barcelona heeft eerste aanwinst nu al beet

DONE DEAL: Barcelona heeft eerste aanwinst nu al beet
Zondag 11 maart 2018 - 12:51   I  

Barcelona lijkt goed op weg om de titel in Spanje binnen te halen. In de Champions League moet het nog voorbij Chelsea geraken, maar de Catalanen zijn na de 1-1 uit de heenwedstrijd dé favoriet. Barcelona kan dan ook stilaan het volgende seizoen beginnen voorbereiden, al heeft het niet veel huiswerk. Met Coutinho haalde Barcça deze winter al een grote vis binnen.

Dat wil echter niet zeggen dat Barcelona rustig zal afwachten naast de visvijver. Zo heeft Barcelona vandaag de komst van Arthur Melo bevestigd. Barça en Gremio de Porto Alegre hebben een akkoord bereikt over een transfer. Barcelona mag binnenkort tijdens de transferperiode het jonge talent van 21 binnenhalen.

Geweldige passing

Arthur stroomde in 2015 vanuit de jeugd door naar het A-elftal van Gremio. De middenvelder is pas 21 en geldt als een zeer groot talent. In oktober 2017 werd hij voor het eerst opgeroepen voor de Braziliaanse nationale ploeg. Dat was voor de kwalificatiewedstrijden tegen Chili en Bolivia. Hij bleef wel bij beide duels op de bank.

Hij staat vooral gekend voor zijn indrukkende vista en snedige passes. Een speler die op lange termijn Andres Iniesta zou kunnen vervangen dus. De Spanjaard wordt een dagje ouder en momenteel zit er niet onmiddellijk een speler in de kern met hetzelfde profiel.

Dertig miljoen

Barcelona zal wel diep in de geldbuidel moeten tasten. Het betaalt 30 miljoen plus nog eens 9 miljoen aan bonussen. Geld dat de jonge Braziliaan dus duidelijk waard is volgens de Catalanen. Na de komst van Yerry Mina (23) is Arthur alweer een transfer voor de toekomst.

Poll: Goede transfer?

TAGS  I  Barcelona  I   Arthur

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024