Kompany: "Deze kans krijgen we maar één keer in ons leven"

Kompany:
Dinsdag 13 maart 2018 - 09:39   I   door Redactie

Manchester City won maandagavond met 0-2 bij Stoke City. Dankzij die overwinning komt de titel weer een stap dichterbij. City heeft een voorsprong van maar liefst zestien punten in de Premier League. De vraag is niet meer of, maar wanneer de Engelse topclub de titel pakt. Vincent Kompany kijkt alvast uit naar die titelviering.

Er zijn nog slechts 24 punten te verdelen en de voorsprong bedraagt zestien punten. Op 7 april, dan wil Kompany kampioen worden. Dat zou dan in het eigen Etihad Stadium gebeuren tegen aartsrivaal Manchester United. De ultieme droom van elke Man City-fan. 

“Ik denk dat iedereen aan de blauwe kant van Manchester weet dat dit een kans is die je maar één keer in je leven krijgt”, aldus Kompany. “We hebben nog één wedstrijd te gaan voor die tegen United en die zal al moeilijk genoeg zijn. Daarna zullen we wel zien, het zal ons alvast niet cadeau gedaan worden. Het is wel de tijd van het jaar waarbij je voelt dat elke overwinning je dichter bij je doel brengt. We willen ons niveau vasthouden tot het einde van dit seizoen en hopelijk volgend seizoen.”

Goed nieuws

Ook zeer waardevol voor de Rode Duivels: Kompany speelde de volle negentig minuten weer. De verdediger lijkt voor het eerst sinds lange tijd nog eens echt fit te zijn. Tegen het matige Stoke, dat in degradatiegevaar verkeert, kwam de Belg ook nauwelijks of niet in de problemen.

Poll: Denk jij dat Kompany fit zal zijn tijdens het WK?

TAGS  I  Kompany  I   Manchester City

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024