Bondsparket komt met geweldig nieuws voor Standard

Bondsparket komt met geweldig nieuws voor Standard
Dinsdag 13 maart 2018 - 12:17   I  

Standard kon zich afgelopen weekend plaatsen voor Play-Off I. Daarmee is de club uit Luik er na enkele seizoenen afwezigheid toch opnieuw bij. Voor de fans alvast een enorme opsteker, want nu staan er dit seizoen nog enkele leuke affiches op het programma. Al volgt eerst de bekerfinale tegen Racing Genk nog.

Het leek er even op dat Standard het aan de start van Play-Off I even zonder Paul-José Mpoku moest redden. De speler van Standard was betrokken bij enkele incidenten na de wedstrijd tegen Club Brugge en een schorsing hing boven zijn hoofd.

Na de wedstrijd kon Paul-José Mpoku, die al gewisseld was, zich niet meer bedwingen. Hij ging verhaal halen bij scheidsrechter Boucaut over het doelpunt van Dennis en andere Standard-spelers volgden. Stewards moesten zelfs tussenkomen om de veiligheid van de scheidsrechter te vrijwaren.

Boucaut niet mals voor Mpoku

Boucaut was in zijn verslag na de wedstrijd dan ook niet mals voor de sterkhouder van Standard. Hij wijdde aandacht aan Mpoku enerzijds, maar ook aan “de algemene houding van de ploeg Standard”. Het Bondsparket besliste op basis daarvan om zowel Standard als Mpoku voor de Geschillencommissie van 13 maart (14u00) te dagen. Dat schreef Het Laatste Nieuws.

Bondsparket heeft goed nieuws

Vandaag pakte Standard op haar website uit met goed nieuws. Mpoku moet nu niet meer verschijnen voor de Geschillencommissie en wordt dan ook niet meer vervolgd. Standard kan in Play-Off I dan ook meteen rekenen op Mpoku.

Het Bondsparket informeerde ons vandaag om te melden dat ze de vervolgingen aan het adres van Paul-José MPOKU en Standard de Liège laten vallen. De speler en de club zullen vandaag dus niet voor de Geschillencommissie verschijnen.

Poll: Verschijnt Mpoku terecht niet voor de geschillencommissie?

TAGS  I  Standard  I   Mpoku

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024