Genk voorzichtig voor clash met Standard, maar "daar liggen de kansen"

Genk voorzichtig voor clash met Standard, maar
Woensdag 14 maart 2018 - 14:55   I  

Racing Genk en Standard spelen dit weekend de finale van de Beker van België. Een uitgesproken favoriet is er niet, want beide clubs hebben dit seizoen al laten zien dat ze goede wedstrijden kunnen spelen, maar ook minder goede. Ook in de tussenstand is er weinig verschil tussen beide ploegen.

Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden en beide clubs lijken net op tijd fit om er ook een goede wedstrijd van te maken. RC Genk heeft enkele spelers kunnen opvissen en spelers als Pozuelo en Malinovskyi spelen op een hoog niveau. Bij Standard heeft sterspeler Carcela zich inmiddels omringd met goede voetballers als Edmilson en Mpoku.

Volgens Jos Daerden, assistent-trainer bij de Limburgers, wordt het een dubbeltje op zijn kant. Toch denkt hij te weten waar de kansen liggen tegen dit Standard. Offensief is de weelde groot in Luik, maar defensief valt er echt wel iets tegen te doen.

"Niet op elkaar ingespeeld"

Volgens Wilfried Van Moer is Genk de favoriet, maar dat vindt Daerden eigenlijk niet. "Een beetje overdreven, maar hij ziet wel dat het op dit moment op verdedigend vlak wat stroever loopt bij hen. Met Agbo en Laifis missen ze twee spelers. Laifis en Luyindama waren op elkaar ingespeeld, met Koutroubis moet dat nog groeien. En dan roept Wilfried dus: Genk wint", aldus Daerden.

Offensieve weelde

Maar offensief loopt er bij Standard heel wat rond. Carcela, die volgens sommigen te goed is voor de Jupiler Pro League, Mpoku, Edmilson, Emond,... Tegen Club Brugge liet Standard nog zien hoe gevaarlijk het kan zijn met die snelle technische voetballers.

"Met een redelijke korrel zout te nemen, want ik vind dat Standard op aanvallend gebied enorme kwaliteiten heeft. Het vertrek van Orlando Sá is een gemis, daar moeten we niet flauw over doen. Maar Carcela, Emond, Cop, Edmilson en Mpoku kunnen op klasse een wedstrijd beslissen. De centrale spitsen zijn werkers, maar alles wat op de flanken voetbalt, kan individueel beslissend zijn", aldus Daerden in Sport/Voetbalmagazine.

Poll: Wie wordt de bekerwinnaar?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard  I   Daerden

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024