Gemiste kans? 'Emond weigerde transfer naar deze Belgische club'

Gemiste kans? 'Emond weigerde transfer naar deze Belgische club'
Woensdag 14 maart 2018 - 16:15   I  

De jongste weken krijgt Renaud Emond steeds meer kansen bij Standard. De spits heeft lang op erkenning moeten wachten, maar wilde per se slagen bij 'De Rouches'. En dat terwijl hij vorige zomer, en ook in januari, naar andere clubs kon.

Sport/Voetbalmagazine weet dat Emond afgelopen zomer dicht bij een overstap naar het Nederlandse Willem II stond. Een transfer leek in de maak, maar Willem II kwam niet tot een financieel akkoord met Standard. En zo bleef Emond toen op Sclessin.

In januari, toen Emond nog steeds geen vaste waarde was onder Ricardo Sa Pinto, was er opnieuw sprake van een transfer. Glen De Boeck, die Emond nog kent van zijn periode bij Waasland-Beveren, wilde de spits maar wat graag naar KV Kortrijk halen. Ook Rennes wilde Emond strikken, maar opnieuw kwam het niet tot een transfer.

Te braaf?

Mathieu Dossevi, die bij Standard met de spits samenspeelde, meent te weten waarom. "Hij heeft veel mentale tikken gekregen, maar zijn credo luidde steeds hetzelfde: ze kunnen doen wat ze willen, maar ik zal slagen bij Standard. Hij had ook in die twee jaar dat ik bij Standard voetbalde, vaker kunnen spelen, maar het zit niet in Renauds natuur om met zijn vuist op tafel te slaan. Hij is soms te braaf."

Poll: Maakte Emond de juiste keuze door bij Standard te blijven?

TAGS  I  Emond  I   KV Kortrijk  I   Glen De Boeck  I   Standard  I   Waasland-Beveren

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024