'Club Brugge betaalt (bijna) 5 miljoen voor eerste zomeraanwinst'

'Club Brugge betaalt (bijna) 5 miljoen voor eerste zomeraanwinst'
Donderdag 15 maart 2018 - 12:07   I  

Bij de technische staf en de spelers van Club Brugge ligt de focus op dit moment op het binnenhalen van de titel – de tweede in drie seizoenen tijd. Ivan Leko en zijn manschappen bereiden zich in alle rust voor op de start van de play-offs, maar Vincent Mannaert en co zijn ondertussen ook al met enkele transferzaken bezig.

Zo zijn er alvast enkele inkomende transfers op til in het Jan Breydelstadion. Club Brugge huurt enkele spelers tot het einde van het seizoen, en het is goed mogelijk dat het die in het tussenseizoen definitief aan zich bindt. Zo is de kans bijvoorbeeld reëel dat blauw-zwart doelman Kenneth Vermeer overneemt van Feyenoord. Hoeveel de aankoopoptie bedraagt werd niet gecommuniceerd, maar Mannaert en co overwegen om ze te lichten.

Verder is er ook nog Matej Mitrovic. De 24-jarige Kroaat wordt nog tot het einde van het seizoen gehuurd van de Turkse topclub Besiktas. De stevige verdediger maakte de voorbije weken een goede indruk en voelt zich duidelijk steeds beter in zijn sas in het systeem met drie verdedigers.

4,5 miljoen euro voor Mitrovic

Er werd ook in het huurcontract van Mitrovic een aankoopoptie opgenomen, maar die is niet mals. Als Club Brugge de Kroatische verdediger straks definitief aan zich wil binden, moet het zomaar eventjes 4,5 miljoen euro ophoesten. Toch is het realistisch dat de Bruggelingen dat bedrag overmaken op de bankrekening van Besiktas.

Alleen al omdat Mitrovic goed in de markt ligt en de kans groot is dat hij straks met Kroatië naar het WK in Rusland, zullen Mannaert en co overwegen om de speler definitief aan te trekken. De kans is heel groot dat Club Brugge Mitrovic op korte termijn met een flinke meerwaarde kan doorverkopen aan een grotere club. En zo is het dus goed mogelijk dat Club Brugge binnenkort al bijna 5 miljoen euro betaalt voor zijn eerste zomeraanwinst.

Poll: Moet Club Brugge Mitrovic definitief aantrekken?

TAGS  I  Mitrovic  I   Club Brugge  I   Besiktas  I   Kroatië  I   Vermeer  I   Feyenoord

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023