‘Vanhaezebrouck hakt knoop door: deze speler moet weg bij Anderlecht’

‘Vanhaezebrouck hakt knoop door: deze speler moet weg bij Anderlecht’
Donderdag 15 maart 2018 - 16:29   I  

Het is al een tijdje duidelijk dat de spelerskern van RSC Anderlecht er volgend seizoen helemaal anders zal uitzien. Met Marc Coucke en Luc Devroe aan het hoofd van de Brusselse club, mogen er in het tussenseizoen alvast veel in-en uitgaande transfers verwacht worden.

Eén speler die na afloop van het seizoen zo goed als zeker vertrekt, is Alexandru Chipciu. De Roemeense vleugelspeler was onder René Weiler in het kampioenenjaar een vaste waarde, maar deemsterde dit seizoen compleet weg. De jongste weken kwam Chipciu nog nauwelijks in actie. Het is dan ook duidelijk: Hein Vanhaezebrouck heeft de flankspeler opgegeven.

Vanhaezebrouck geen fan van Chipciu

Chipciu toonde zich nooit een sensationele spelere. Vorig seizoen had de Roemeen zijn waarde en voerde hij door Weiler opgelegde taken naar behoren uit. In het systeem dat Vanhaezebrouck hanteert, komt Chipciu veel en veel minder tot zijn recht. Bovendien is Vanhaezebrouck niet de grootste fan van Chipciu. Van Hein mag de speler dan ook vertrekken. De Roemeen beschikt onder andere niet over voldoende volume om de volledige rechterflank te bestrijken en is in aanvallend opzicht lang niet altijd de meest creatieve speler.

Op het veld van STVV, op 16februari, verscheen Chipciu voor het laatst aan de aftrap bij paars-wit. Anderlecht verloor de bewuste wedstrijd met 1-0 en het was meteen ook de laatste keer dat Vanhaezebrouck de 28-jarige flankspeler liet starten. Met het oog op volgend seizoen zal Anderlecht naar een oplossing zoeken voor Chipciu. In het Constant Vanden Stockstadion zal hij sowieso niet vaak meer aan spelen toekomen.

Anderlecht betaalde in de zomer van 2016 nog 3 miljoen euro aan Steaua Boekarest om Chipciu naar België te halen. Het spreekt voor zich dat Coucke en co komende zomer nog zoveel mogelijk van het geïnvesteerde kapitaal willen terugverdienen.

Poll: Moet Anderlecht deze speler verkopen?

TAGS  I  Chipciu  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024