Gerkens de grote verrassing van Martinez?

Gerkens de grote verrassing van Martinez?
Donderdag 15 maart 2018 - 21:43   I   door Redactie

Het is aftellen naar de selectie van bondscoach Roberto Martinez voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië. Vrijdagmiddag wordt de selectie bekendgemaakt. Met het WK in zicht wordt het wel erg belangrijk allemaal. Veel verrassingen hoeven echter niet verwacht te worden.

Gerkens

Er worden wel wat nieuwe namen genoemd. Hans Vanaken, Dennis Praet en Anthony Limbombe bijvoorbeeld. Ook de verrassende Pieter Gerkens zou erbij kunnen zijn, net als Brandon Mechele. Al plaatst analist Eddy Snelders achter die laatste twee namen toch nog grote vraagtekens.

"Ik denk dat zij iets verder in de vijver zitten. Gerkens zit in volle ontwikkeling en haalt nog niet het niveau en de ervaring die nodig zijn bij de nationale ploeg. Bij Mechele moet je afwachten wat er zal gebeuren in de play-offs", zegt Snelders aan Sporza.

Defensie

Het voordeel van Mechele is dat er achteraan niet heel veel opties zijn. "We moeten wel beseffen dat de spoeling achteraan dun is. Kompany blijft sowieso een vraagteken, Alderweireld is dat momenteel en bij Vermaelen is de opeenvolging van matchen ook een vraag.

"Dan moet je ook aan Bjorn Engels denken. Hij is wat uit het gezichtsveld verdwenen, maar hij speelt bij een Griekse topclub en je mag hem niet zomaar wegschuiven. Nicolas Lombaerts? Achteraan is het sowieso uitkijken naar elk valabel alternatief. Als dat drietal met Kompany wegvalt, dan zul je sowieso kwaliteitsverlies hebben. Dat zag je op het EK."

Poll: Zou jij Gerkens oproepen?

TAGS  I  Martinez  I   Rode Duivels  I   Gerkens  I   Mechele  I   Club Brugge  I   Anderlecht

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024