Het is nu al duidelijk: "Hij wordt de volgende Gouden Schoen"

Het is nu al duidelijk:
Vrijdag 16 maart 2018 - 07:45   I  

Ruud Vormer won enkele weken geleden de Gouden Schoen. Wie dat bij zijn komst had seizoen werd wellicht voor gek verklaard, maar de Nederlander bewees dit seizoen zijn waarde bij de leider. Infiltratie, geweldige traptechniek, assists en doelpunten maakten van hem de beste voetballer op de Belgische velden.

Na zijn Gouden Schoen kende Vormer wel een dipje. Wat decompressie of wat vermoeidheid misschien, maar hij kende dat dipje, al dan niet toevallig, wel samen mijn zijn Club Brugge. De Gouden Schoen is duidelijk zwaar om dragen.

Nu al kanshebber

Een speler die ongetwijdeld in de eerstkomende stemronde veel punten zal verdienen is Mehdi Carcela. De Marokkaanse dribbelaar is ontzettend sterk bezig en bewijst keer op keer dat hij een absolute sterspeler is in de Belgische competitie. De Beker van België winnen en knallen in die finale zou hem alvast heel wat stemmen opleveren.

Ook Philippe Leonard denkt dat Carcela de volgende Gouden Schoen kan winnen. De ex-speler van Standard en tevens ex-Rode Duivel is in La DH vol lof over de kleine dribbelaar. Volgens hem is Carcela momenteel de beste speler op de Belgische velden.

"Beste speler van de competitie"

"Volgens mij is Carcela de beste speler van de competitie. Als hij zo blijft voetballen kan hij echt wel beginnen denken aan die Gouden Schoen. Ik had graag met hem samengespeeld. Dan hadden we kunnen combineren op de flank. Dat hij niet veel verdedigd? Rapaic (ex-flankspeler van Standard) deed dat ook niet", aldus Leonard.

Beste wintertransfer

Ook Yannick Ferrera is onder de indruk van Carcela. Dat vertelde hij onlangs nog in Het Laatste Nieuws. "Genk heeft spelers die op elk moment het verschil kunnen maken. Je hebt Pozuelo, maar ook Karelis die gevaarlijk is met zijn loopacties. Ze vonden evenwicht met de komst van Seck. Bij Standard heb je dan weer veel offensieve kracht - met Carcela haalden ze de beste wintertransfer binnen", zei Ferrera toen.

Poll: Zal Carcela de Gouden Schoen winnen?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk  I   Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024