Pro League heeft fantastisch nieuws voor FIFA-gamers

Pro League heeft fantastisch nieuws voor FIFA-gamers
Vrijdag 16 maart 2018 - 10:21   I  

Het is voor sommigen wellicht al uitkijken naar de nieuwe FIFA-game, maar ondertussen speelt iedereen wel stevig verder met FIFA 18. Het ontzettend bekende spel van EA is het populairste voetbalspel ter wereld en wordt door heel wat topvoetballers gespeeld. Sommige gamers kunnen er zelfs hun beroep van maken.

Dat deed bijvoorbeeld Zakaria Bentato, die voor Anderlecht grote FIFA-tornooien mag gaan spelen. En daar is heel wat geld mee te verdienen. "Een goeie 'FIFA'-speler kan miljoenen verdienen", aldus de e-sporter van Anderlecht.

De Pro League heeft zeer goed nieuws voor alle gamers die in de voetsporen willen treden van Bentato. Vanaf volgend seizoen zal elke eersteklasser namelijk een e-sporter in haar rangen hebben lopen. Daarmee volgen de clubs dus het voorbeeld van Standard en Anderlecht.

Elke club zal een gamer aanstellen om onderling wedstrijden te beslechten op een PlayStation of Xbox. Wellicht zullen de teams gebruikmaken van het voetbalspel 'FIFA'. De eersteklassers zien dit vooral als een manier om jonge fans aan te trekken, wat voor extra inkomsten moet zorgen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Poll: Is dat voor u een droomjob?

TAGS  I  FIFA  I   Anderlecht  I   Standard  I   Club Brugge  I   RC Genk  I   AA Gent  I   KV Mechelen  I   Antwerp

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024