'Clement hakt knoop door over toekomst Thomas Buffel'

'Clement hakt knoop door over toekomst Thomas Buffel'
Vrijdag 16 maart 2018 - 10:46   I  

Thomas Buffel is er ondertussen al 37, maar is toch nog steeds van goudwaarde van Racing Genk. Dat hoopt hij uiteraard morgen weer te zijn, want dan speelt Racing Genk de belangrijke bekerwedstrijd tegen Standard. Buffel kan al zijn tweede bekerfinale winnen, al wordt het niet eenvoudig tegen dit Standard.

Dit kan misschien wel de laatste kans zijn voor Buffel om nog een prijs te pakken. De flankaanvaller zal geen 10 jaar meer voetballen, want dan is hij er 47. En de ambitie om de 'Timmy Simons van Racing Genk' te worden heeft Buffel ook niet.

"Ik heb geen doel gezet voor mezelf. Voor mij is het belangrijk om niveau te blijven halen en een meerwaarde te zijn als ik speel. Ook als ik inval moet ik het gevoel hebben dat ik waardevolle minuten kan maken voor het team. Het liep niet goed voor Nieuwjaar en ik had voor mezelf het gevoel dat ik een meerwaarde kon zijn voor de ploeg. Dat vreet aan mij", aldus Buffel in Het Laatste Nieuws.

Clement belangrijk

Finaal ligt de beslissing om te stoppen bij Buffel zelf, maar de flankaanvaller geeft wel toe dat Clement een belangrijke rol zal spelen in die beslissing. Voor Buffel is het namelijk belangrijk dat hij weet wat Clement volgend seizoen van plan is met Buffel.

"We zullen bespreken welke perspectieven Clement nog voor mij ziet, dat heb ik bij het begin van dit seizoen ook met Albert Stuivenberg gedaan. Ik moet wel altijd het gevoel hebben dat, als ik aan een seizoen begin, ik ook speelkansen zal krijgen. Starten aan een seizoen wetende dat ik áltijd op de bank zal zitten, dat zal ik nooit doen. Dan kan ik evengoed trainer worden."

Poll: Moet Buffel er nog een seizoen bij doen?

TAGS  I  RC Genk  I   Clement  I   Buffel

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024