Martinez geeft bizarre uitleg voor ontbreken Benteke: “Dat is de reden”

Martinez geeft bizarre uitleg voor ontbreken Benteke: “Dat is de reden”
Vrijdag 16 maart 2018 - 12:50   I  

Roberto Martinez maakte vrijdagmiddag om 12 uur zijn selectie voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saudi-Arabië bekend. Radja Nainggolan en Anthony Limbombe maken deel uit van de selectie, maar Christian Benteke is de opvallende afwezige.

Benteke is bij Crystal Palace allesbehalve aan een geweldig seizoen bezig. De 27-jarige targetman is weliswaar een vaste waarde bij de Engelse club, maar trapt dit seizoen geen deuk in een pakje boter. In 22 competitiewedstrijden vond Big Ben amper 2 keer de weg naar doel.

Martinez: "Ik wil andere spelers aan het werk zien"

Toch is het niet omwille van zijn tegenvallende prestaties in de Premier League dat Benteke naast een selectie grijpt voor de interland tegen Saudi-Arabië. Althans, als we Roberto Martinez mogen geloven… De bondscoach wist dat hij sowieso een vraag over het ontbreken van Benteke zou krijgen, en had zijn antwoord dan ook al klaar.

“Ik wil tijdens de wedstrijd tegen Saudi-Arabië enkele andere spelers aan het werk zien. Christian blijft zeker en vast in beeld. We kennen hem goed en weten wat hij ons kan bijbrengen. Deze keer is hij er gewoon niet bij”, aldus Martinez.

Opnieuw geen WK voor Benteke?

In het aanvallende compartiment krijgen Romelu Lukaku, Michy Batshuayi en Divock Origi voorlopig de voorkeur op Benteke. Lukaku en Batshuayi steken in een uitstekende vorm, terwijl de polyvalentie van Origi duidelijk een troef is. Benteke moet dus vrezen dat hij voor de tweede opeenvolgende keer een WK-deelname in rook ziet opgaan. Vier jaar geleden, in Brazilië, ontbrak de spits omwille van een blessure.

Poll: Moet Benteke mee naar het WK?

TAGS  I  Benteke  I   Rode Duivels  I   Lukaku  I   Batshuayi  I   Origi  I   Martinez  I   Crystal Palace

woensdag 4 oktober 2023

dinsdag 3 oktober 2023

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023