Clement vreest het ergste: "Dat zou de wedstrijd niet ten goede komen"

Clement vreest het ergste:
Vrijdag 16 maart 2018 - 18:35   I  

Racing Genk neemt het morgen op tegen Standard in het Koning Boudewijnstadion. Een wedstrijd mogen spelen in het nationale stadion heeft altijd iets speciaals en voor veel spelers is het ook de eerste keer dat ze die eer krijgen. Iedereen verwacht morgen een mooie pot voetbal vol spanning. Beide ploegen hebben daar alvast de geschikte spelers voor.

Alleen is er één groot probleem: het weer. Ze geven morgen temperaturen tussen 4 graden Celsius en -1. Dat zou betekenen dat het veld wel eens zou kunnen bevroren zijn. Er is ook geen veldverwarming aanwezig, dus dan zal de wedstrijd op een steenhard veld moeten plaatsvinden.

"Komt wedstrijd niet ten goede"

Clement hoopt dan ook dat dit niet zal gebeuren. De angst zit er goed in bij de trainer van Racing Genk, want zijn spelers hebben naar eigen zeggen geen ervaring met voetballen op bevroren velden. Dat kan morgen dus bijzonder kwalijk worden.

“Ik hoop vooral dat het niet vriest”, zei Philippe Clement volgens HLN. “Ik heb de rondvraag gedaan bij mijn spelers en zo goed als niemand heeft ooit op een bevroren veld gespeeld. Ofwel werd er met veldverwarming gespeeld ofwel werd er uitgeweken naar een synthetisch veld. Ik hoop dus echt dat de temperaturen niet onder nul zakken. Het zou de wedstrijd ook niet ten goede komen. Zowel Genk als Standard moeten het hebben van hun combinaties en dat is onmogelijk op een bevroren veld.”

Unieke ervaring

Ook Geert De Vlieger ziet de bui al hangen en kijkt alvast vooruit naar morgen. Volgens hem is de kans groot dat er gevoetbald zal moeten worden op een bevroren veld en dat zou de eerste keer zijn. "Een bekerfinale op een bevroren veld, dat wordt pas een primeur", aldus De Vlieger op Twitter.

Volgend jaar zal die kans kleiner zijn, want de finale krijgt een nieuwe datum. De bekerfinale zal volgend seizoen niet op het einde van het seizoen worden afgewerkt, maar toch een pak later dan nu. Pas op woensdag 1 mei, tussen speeldag 6 en 7 van Play-off 1, zal ze gespeeld worden. Zo wil de Pro League de kritiek op het tijdstip van deze bekerfinale, voor aanvang van Play-off 1, een beetje ondervangen.

Poll: Denkt u dat het veld bevroren zal zijn morgen?

TAGS  I  Clement  I   RC Genk  I   Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024