Belangrijke update over bekerfinale na sneeuw en vrieskou

Belangrijke update over bekerfinale na sneeuw en vrieskou
Zaterdag 17 maart 2018 - 07:39   I   door Redactie

Kan de bekerfinale straks plaatsvinden? Dat is de grote vraag. Het veld werd in ieder geval afgedekt voor de sneeuw. Er is namelijk geen veldverwarming in het Koning Boudewijnstadion. Dat is verplicht voor de eersteklassers, maar niet voor het nationale stadion.

RC Genk en Standard wachten in spanning het verloop van het weer af. In Vlaanderen sneeuwt het. Bij de Belgische voetbalbond houdt men er ook rekening mee of de fans wel tot in Brussel geraken. “De toeschouwers moeten hier ook geraken, hé", klonk het gisteren al.

Bovendien mag verwacht worden dat het veld er heel slecht bij gaat liggen. Winterse toestanden dus tijdens de bekerfinale. Dat risico loop je natuurlijk als die finale zo vroeg op het seizoen gepland staat. Volgend seizoen staat de finale pas op 1 mei gepland. De kans dat je dan met zo'n weer te maken krijgt, is toch beduidend kleiner.

Bevroren veld

Het veld kon gisteren door geen van beide teams verkend worden, vanwege het grote zeil over het veld. Volgens Philippe Clement kan vooral het bevroren veld - want geen verwarming - het grootste probleem worden. “De jonge spelers kennen dat nauwelijks, want ze hebben al altijd op velden met verwarming gespeeld", zegt de trainer van Genk in Het Nieuwsblad.

Poll: Vind jij dat de bekerfinale nog door kan gaan met die omstandigheden?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024