Zo reageert Benteke op verrassende niet-selectie

Zo reageert Benteke op verrassende niet-selectie
Zaterdag 17 maart 2018 - 08:44   I   door Redactie

Vier jaar geleden miste Christian Benteke het WK vanwege een blessure. De aanvaller dreigt in Rusland hetzelfde lot te moeten ondergaan, alleen niet wegens een blessure. De spits wordt nu gewoon om sportieve redenen aan de kant geschoven. Hij zit net in de selectie voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië.

Benteke kan geen goede statistieken voorleggen bij Crystal Palace. Hij zit dit seizoen amper aan twee goals. Hij krijgt bij zijn ploeg ook wel weinig flankvoorzetten, maar dan nog. Met concurrentie van Lukaku, Batshuayi en Mertens als centrumspitsen, wordt het moeilijk. 

Benteke zelf reageerde volgens Het Laatste Nieuws toch bijzonder verrast. Hij had de niet-selectie helemaal niet zien aankomen. Dat Divock Origi en Kevin Mirallas er wel bij zijn, begrijpt hij niet goed. 

Uitleg Martinez

Bondscoach Roberto Martinez wilde niet de diep ingaan op de kwestie, zoals we hem kennen. "We kennen Benteke al, nu willen we andere jongens aan het werk zien. Het is niet omdat hij nu niet opgeroepen is, dat hij het WK zal missen. (grijnst) Dat geldt ook voor alle andere kandidaten", zei de Spanjaard. De kans dat Benteke het WK haalt, is toch wel zeer klein geworden.

Poll: Denk jij dat Benteke nog naar het WK mag?

TAGS  I  Benteke  I   Rode Duivels

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024