Mannaert: "Hij was te licht voor Anderlecht en kijk nu"

Mannaert:
Zaterdag 17 maart 2018 - 09:27   I   door Redactie

Anthony Limbombe heeft zijn eerste selectie voor de Rode Duivels beet. De flankaanvaller van Club Brugge dankt dat uiteraard aan zijn recente sterke prestaties. Limbombe is pas 23 en heeft de toekomst nog voor zich. Dit kan uiteraard voor hem het begin van iets heel moois zijn.

Logische selectie

"Limbombe is bezig aan een prima seizoen en verdient het om in de selectie te zitten", vertelde bondscoach Roberto Martinez. "Hij is een speler die in ons systeem past, want wij spelen ook met wingbacks. Gezien de blessure van Chadli is het goed om hem eens aan het werk te zien. Hij krijgt nu de kans om zich te bewijzen."

Vincent Mannaert, de general manager van Club Brugge, gaat helemaal akkoord met die uitleg. "Een logische en effectief verdiende selectie", aldus Mannaert in Het Laatste Nieuws. "Omdat Anthony toch bij de ploeg speelt die de competitie overheerst heeft en hij beslissend was."

"Limbombe kan een carrière maken als Mertens"

"Voor mij is dit de bevestiging dat als je hard blijft werken, de beloning altijd komt", vervolgt Mannaert. "Maar vooral ook dat je spelers nooit te vroeg mag afschrijven. Bij RC Genk kon Anthony niet doorbreken, maar nadat hij naar NEC trok, is hij toch opengebloeid. Misschien moeten we eens stilstaan bij het feit dat hij al de derde speler is die via een Nederlandse tweedeklasser kan doorstoten tot de Rode Duivels."

"Mertens was te licht voor Anderlecht en AA Gent en Chadli voor Standard, maar beiden konden via AGOVV toch een geweldige carrière uitbouwen. Wat mij betreft, kan Anthony hen achterna. Hij zal in de toekomst normaal alleen nog maar krachtiger en doeltreffender worden. En dan hij zou hij net als Izquierdo zeker meekunnen bij een deftige ploeg in de Premier League."

TAGS  I  Limbombe  I   Rode Duivels  I   Club Brugge

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024