'Daarom is niet-selectie Vormer fantastisch nieuws voor Club Brugge'

'Daarom is niet-selectie Vormer fantastisch nieuws voor Club Brugge'
Zaterdag 17 maart 2018 - 12:33   I  

Ruud Vormer werd vorige week opgenomen in de ruime voorselectie van de Nederlandse nationale ploeg. De kapitein van Club Brugge mocht eventjes hopen op een definitieve selectie, maar kwam nu bedrogen uit.

Onlangs liet Vormer zich nog ontvallen dat hij niet zeker was of hij wel klaar zou zijn voor de interlands met Nederland. "Als ik fit ben, dan ga ik. Maar als dat niet het geval is, dan gaan we overleggen met de club", klonk het na de match tegen STVV.

Vervelende blessure

En net die fitheid heeft de Nederlander nu ook genekt. Volgens Martijn Krabbendam, Feyenoord en Oranje-watcher van Voetbal International, sukkelt Vormer met een vervelende peesblessure. Hij is uiteindelijk dan toch niet fit geraakt voor de wedstrijden.

Blessurelast Club

Vormer is niet de enige die sukkelt met een blessure bij Club. Zo sukkelen enkele belangrijke spelers met blessures. Dat meldde Het Nieuwsblad. Dinsdag bleven maar liefst zes spelers binnen. Ruud Vormer kampte wekenlang met wat last aan de enkel en kreeg nu de nodige rust voorgeschreven. Hans Vanaken had nog last aan de rug, een blessure die hem op Stayen al aan de kant hield.

Verder ontbraken ook Dion Cools (ziek), Wesley Moraes, Matej Mitrovic én Guillaume Hubert op de groepstraining. Jelle Vossen kon dan weer al een paar keer individueel trainen en zou in principe klaar moeten zijn tegen de start van de play-offs. In het geval van Benoit Poulain, heerst er onduidelijkheid. Zijn blessure is complexer en enkel in het beste geval haalt hij de start van play-off 1.

Domper voor Club of een zegen?

De vraag is dan ook of de niet-selectie van Vormer goed of slecht nieuws is voor Club. Het had een mooie beloning geweest voor Club en Vormer mocht hij nu uiteindelijk toch zijn kans gekregen hebben bij Oranje. Langs de andere kant moet alles wijken voor een nieuwe titel dit seizoen. De Beker van België gaat al niet naar Brugge en ook de Europese campagne kwam er niet. Na zo een goed seizoen de titel mislopen zou dan ook rampzalig zijn.

Daarvoor zal Club wel een goede en fitte Vormer nodig hebben. Na nieuwjaar sleepte hij de vermoeidheid met zich mee en daardoor nam ook het niveau (en vooral het puntengewin) van Club een stevige duik. Net voor het einde van de reguliere competitie kwam Vormer terug opduiken en pakte Club ook een 6/6 (thuis tegen KVK goed voor een assist, op STVV voor een doelpunt). Met 10 doelpunten en 16 assists (waarvan het merendeel voor nieuwjaar) wordt het belang van Vormer alvast duidelijk.

Ook Vanaken geen international

Ook Vanaken werd getipt om er eventueel bij te zijn bij de Rode Duivels. Hij werd niet geselecteerd door Martinez, maar ook dat kan goed nieuws zijn voor Club. Als Leko zowel kan rekenen op een topfiite Vormer en een topfitte Vanaken (9 goals en 9 assist in de Jupiler Pro League) lijkt Club alvast gewapend om het titelfeest dit seizoen opnieuw naar Brugge te halen.

Poll: Wie is het belangrijkste voor dit Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I   Vormer  I   Vanaken

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024