'Vermaelen niet in selectie Barcelona, dit is de reden'

'Vermaelen niet in selectie Barcelona, dit is de reden'
Zaterdag 17 maart 2018 - 12:58   I  

Barcelona stond als een huis tegen Chelsea. Het gaf amper iets weg en kon Messi laten flitsen zoals we dat van de kleine Argentijn gewend zijn. Barcelona deed dat zonder Thomas Vermaelen, want de Rode Duivel begon op de bank. Hij zag dan ook hoe Pique en Umtiti het uitstekend doen.

Ook morgen zal Vermaelen niet kunnen meespelen tegen Athletic Bilbao in Camp Nou. Valverde heeft Vermaelen niet opgenomen in de selectie. Ook Luis Suarez is er niet bij. Hij zit een schorsingsdag uit en moet dus vanuit de tribune toekijken.

Weer een kwaaltje

Volgens het Spaanse AS zit Vermaelen niet in de selectie omdat hij last heeft aan zijn voet. Hij zou een blauwe plek hebben op zijn enkel en zou morgen binnen trainen. Valverde kon zo last minute geen beroep meer doen op de Rode Duivel.

Normaal gezien komt de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saudi-Arabië niet in het gedrang. Zijn kwaaltje zou tegen dan wel verholpen moeten zijn. Toch blijft het jammer, want er worden in Spanje al langer vraagtekens gezet bij de fitheid van Vermaelen. Het lukt hem maar niet om een hele reeks wedstrijden achter elkaar te spelen.

Concurrentie groot

En de concurrentie bij Barcelona stijgt nu heel wat geblesseerden stilaan teurgkomen en fit zijn. Het duo Pique-Umtiti was achterin ontzettend goed tegen Chelsea. Vooral Umtiti maakte erg veel indruk en was voor veel fans de man van de match. Als beide heren op dit niveau blijven presteren, dan zal Vermaelen wienig kans maken om in de basis te staan. Barcelona heeft wel nog wat wedstrijden voor de kiezen, dus hij zal wel nog speelminuten krijgen, maar de kans dat hij mag starten in de echt grote wedstrijden lijkt eerder klein.

Poll: Moet Vermaelen in de zomer andere oorden opzoeken?

TAGS  I  Barcelona  I   Vermaelen

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024