Volgend seizoen dé sensatie in Jupiler Pro League? "Een beetje zoals Sonck"

Volgend seizoen dé sensatie in Jupiler Pro League?
Zondag 18 maart 2018 - 21:45   I  

De jongste jaren kosten voetballers steeds meer. Dat is in België niet anders. Zo legde KRC Genk vorige zomer zomaar eventjes 5 miljoen euro op tafel voor zijn nieuwe spits. Marcus Ingvartsen werd met veel tromgeroffel naar de Luminus Arena gehaald, maar kon zijn status van topaankoop nog niet wettigen.

Marc Degryse twijfelt stilaan aan de dure Deen, maar Philippe Clement geeft Ingvartsen niet op. "Hoe is het trouwens met Ingvartsen? Dat dreigt een dure grap te worden, hoor. Of kun je hem nog redden?", vraagt Degryse in Het Laatste Nieuws op de man af aan Clement. "Ik hoop en geloof dat", aldus de trainer van Genk. "Qua afwerking is dat één van de beste spelers die ik ooit heb gezien. Dat meen ik echt. Rond de zestienmeter. Links, rechts, het maakt hem niet uit."

"Dat hebben we toch nog niet gezien", pikt Degryse in. Maar Clement verdedigt zijn getalenteerde spits. "Marc, wat mensen snel vergeten, is dat Ingvartsen pas 22 jaar is." En dan toont zelfs de scherpe analist in Degryse begrip. "Potverdekke zeg, da's nog jong voor een spits. Neen, dan mogen we hem niet te snel afschrijven."

"Een beetje zoals Wesley Sonck"

"Dat is een beetje hetzelfde verhaal als met Wesley Sonck, hé. Wat Ingvartsen nu moet doen, is zich aanpassen aan het fysiekere spel in België", meent Clement. "Hij moet sterker worden in de duels, in het spelen met mensen in de rug, in de agressiviteit. Als hij die stap zet, dan is hij vertrokken."

Poll: Gaat Ingvarsten het maken bij Genk?

TAGS  I  Degryse  I   Clement  I   RC Genk  I   Ingvartsen  I   Sonck

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024