Vukovic legt uit waarom hij grabbelde bij tegendoelpunt

Vukovic legt uit waarom hij grabbelde bij tegendoelpunt
Maandag 19 maart 2018 - 12:47   I   door Redactie

Danny Vukovic ging tijdens de finale van de beker niet vrijuit bij het tegendoelpunt van Standard. Renaud Emond vloerde de Australische doelman, die er al grabbelend naast greep. Toch had Vukovic een uitleg klaar voor die vervelende fase, die Genk de beker kostte.

“Het is zeker niet zo, dat ik verkleumd was van de kou”, aldus Vuko in Het Belang van Limburg. “Ik had me goed warm kunnen houden door in beweging te blijven. Ook met een gebrek aan concentratie had dat doelpunt niets te maken. Hoewel ik al bij al weinig werk op te knappen kreeg, was ik goed bij de les."

"Alleen is zo'n voorzet naar de tweede paal heel vervelend voor een doelman", vervolgt de keeper. Bovendien deed Emond het slim. Ik verwachtte dat hij naar de grond zou knikken. Maar hij hield het leer hoog. Ik zat er nog aan, maar kon de bal niet tegenhouden.”

Lof voor Gillet

“Dit was een typische cupmatch waarin het resultaat afhangt van details”, analyseerde Vukovic. “Ik denk dat wij de eerste helft in grote lijnen domineerden. Er waren ook wat halve kansjes. We wilden op dat elan doorgaan na de rust. Maar dat lukte niet echt meer. Het spel verliep toen gelijkopgaand. Al kregen wij vlak voor tijd wel een geweldige kans. Hun doelman (Jean-François Gillet, red.) deed het echter uitstekend.”

Poll: Vind jij Vukovic een goeie doelman?

TAGS  I  Vukovic  I   RC Genk  I   Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024