“Dat lijkt de meest logische keuze voor Preud’homme”

“Dat lijkt de meest logische keuze voor Preud’homme”
Dinsdag 20 maart 2018 - 08:06   I  

Michel Preud’homme geniet momenteel nog van een welverdiend sabbatjaar, maar het staat nu al vast dat de succestrainer volgend seizoen terugkeert in de voetbalwereld. Alleen is het momenteel nog niet duidelijk bij welk team dat zal zijn…

Maandag lekte uit dat Standard zijn gewezen kampioenenmaker terug wil en ondertussen is het ook duidelijk dat Royal Antwerp FC en enkele niet nader genoemde buitenlandse clubs wel wat in een samenwerking met Preud’homme zien. En dan is er nog de nationale ploeg… Dé ultieme uitdaging voor Preud’homme, maar voorlopig staat Roberto Martinez wel nog steeds aan het roer.

“Ambitieuze clubs van over de grens hebben Preud'homme op hun lijstje staan. Hetduidt er alleen maar op dat de trainer Preud'homme in ons land een status heeft verworven die in het huidige Belgische trainersgilde zijn gelijke niet kent”, zegt Ludo Vandewalle in Het Nieuwsblad.

“Wij ergeren ons wel eens aan zijn gedrag naast de lijn, zijn soms te voorzichtige aanpak en zijn voorliefde voor de underdog-rol. Maar je kan er niet omheen dat Preud'homme overal waar hij neerstrijkt mooie resultaten neerzet. Zijn opties zijn straks uitgebreid, maar de kans dat hij in één van de vier topcompetities - Engeland, Spanje, Italië en Duitsland - terechtkomt, lijkt dan weer niet zo groot.”

"Preud'homme kan de Rode Duivels grinta bijbrengen"

En dan is natuurlijk nog de nationale ploeg… “Daarom lijkt de keuze voor de Rode Duivels de meest logische. Preud'homme trainde nog nooit een nationaal team. Zijn doorgedreven ontleding van tegenstanders en eigen team kan zich met gemiddeld niet eens één wedstrijd per maand tegen hem keren. Hij is echter een prijzenpakker en kan deze ploeg ook bijbrengen waaraan het in de echte topwedstrijden nog ontbreekt: grinta en de onkreukbare wil om te winnen.”

“Het zou zonde zijn mocht Preud'homme in een situatie zoals die met Eric Gerets verzeilen. De meest succesvolle Belgische trainer van de vorige generatie flirtte enkele keren met de ­nationale ploeg, maar is intussen met pensioen zonder ooit bondscoach geweest te zijn. Er kwam altijd iets tussen. Zoals nu het lange wachten voor Preud'homme wel eens problematisch zou kunnen zijn”, besluit Vandewalle.

Poll: Zou jij Preud'homme graag bondscoach zien worden?

TAGS  I  Preud'homme  I   Club Brugge  I   Standard  I   Rode Duivels  I   Martinez

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024