'Neymar speelt cruciale rol bij toptransfer Barcelona'

'Neymar speelt cruciale rol bij toptransfer Barcelona'
Dinsdag 20 maart 2018 - 21:15   I  

Neymar trok afgelopen zomer de deur achter zich dicht bij Barcelona en koos voor een avontuur in Frankrijk bij PSG. Bij Barcelona kon hij door Messi niet de sterrenstatus verwerven waarvan hij droomde, want daar zou hij altijd in de schaduw blijven staan van de kleine Argentijn. Bij PSG kan hij die status wel verwerven.

Toch is Neymar nog steeds laaiend enthousiast als het over Barcelona gaat. Zo kon hij Arthur, de nieuwste aanwinst van Barcelona, overtuigen om naar Catalonië te trekken. Arthur, tevens Braziliaan, informeerde zich bij zijn landgenoot en die wist hem dan ook te overtuigen.

"Toen de geruchten binnenstroomden dat Barcelona in mij geïnteresseerd was ben ik met Neymar bij de nationale ploeg gaan praten. Ik vroeg hem wat over Barcelona en hij had alleen maar positieve dingen te zeggen over de club en over de stad. Hij heeft mij aangeraden om naar Barcelona te trekken", aldus Arthur.

Geweldige passing

Arthur stroomde in 2015 vanuit de jeugd door naar het A-elftal van Gremio. De middenvelder is pas 21 en geldt als een zeer groot talent. In oktober 2017 werd hij voor het eerst opgeroepen voor de Braziliaanse nationale ploeg. Dat was voor de kwalificatiewedstrijden tegen Chili en Bolivia. Hij bleef wel bij beide duels op de bank.

Hij staat vooral gekend voor zijn indrukkende vista en snedige passes. Een speler die op lange termijn Andres Iniesta zou kunnen vervangen dus. De Spanjaard wordt een dagje ouder en momenteel zit er niet onmiddellijk een speler in de kern met hetzelfde profiel.

Dertig miljoen

Barcelona zal wel diep in de geldbuidel moeten tasten. Het betaalt 30 miljoen plus nog eens 9 miljoen aan bonussen. Geld dat de jonge Braziliaan dus duidelijk waard is volgens de Catalanen. Na de komst van Yerry Mina (23) is Arthur alweer een transfer voor de toekomst.

Poll: Maakte Arthur een goede keuze?

TAGS  I  Neymar  I   Arthur  I   Barcelona

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024