Verheyen trainer van KV Oostende? Broos schept meteen duidelijkheid

Verheyen trainer van KV Oostende? Broos schept meteen duidelijkheid
Woensdag 21 maart 2018 - 08:48   I  

Gert Verheyen voelt zich klaar voor een eerste opdracht als clubtrainer en de uitspraken van de gewezen Club Brugge-speler zijn niet in dovemansoren gevallen. Zo zou KV Oostende alvast op vinkenslag liggen om Verheyen binnen te halen als opvolger van Adnan Custovic.

Al wil kersvers technisch directeur Hugo Broos nog niet op de zaken vooruitlopen. "Het is absoluut nog niet zeker dat we voor volgend seizoen een nieuwe trainer zullen nemen. Als coach ken ik Adnan Custovic niet, maar hij verdient een eerlijke kans", zegt Broos in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

Het lijkt erop dat Custovic in play-off 2 de kans krijgt om Broos van zijn kunnen te overtuigen. "Hij legde hier een goed parcours af en ik wil nu nog zien of hij een coach is die mijn visie kan waarmaken. Ik ga daar niet in detail over treden, maar het gaat over zijn aanpak. Hoe hij de groep leidt, traint, laat voetballen et cetera. Daar hoop ik de komende weken meer info over te krijgen."

Lonen worden teruggeschroefd

Eén ding is wel al zeker: KV Oostende zal de komende jaren geen vette contracten meer aan zijn spelers geven. "Lonen zoals een kapitaalkrachtige voorzitter als Marc Coucke die hier soms gaf, dat zal in de nabije toekomst niet meer gebeuren. Maar de loonbarema’s blijven meer dan voldoende hoog om goeie spelers te kunnen aantrekken", benadrukt Broos.

"Het wordt vooral zaak de kern terug te brengen naar 25 man en die correct te betalen. We zullen starten met de ambitie om play-off 1 te halen, maar als dat niet lukt, zullen we niet super ontgoocheld zijn. Het belangrijkste is geen seizoen meer zoals het huidige mee te maken, waarin je riskeert om tot het einde onderaan te moeten ploeteren, maar om minstens een goeie middenmoter te zijn."

 

Poll: Voor wie zou jij kiezen?

TAGS  I  Verheyen  I   KV Oostende  I   Custovic  I   Broos  I   Callant  I   Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024