Praet heeft het gehad met Martinez: “Dat begrijp ik niet”

Praet heeft het gehad met Martinez: “Dat begrijp ik niet”
Donderdag 22 maart 2018 - 08:27   I  

Dennis Praet hoopt ook vorige week vrijdag op een uitnodiging voor de Rode Duivels, maar de middenvelder van Sampdoria kwam andermaal bedrogen uit. De gewezen speler van KRC Genk en Anderlecht heeft het dan ook stilaan gehad met de huidige bondscoach.

“Ik bekeek de laatste selectie om te zien of ik geselecteerd was. Ik hoop iedere keer opnieuw op een uitnodiging", steekt Praet in een gesprek met La Capitale van wal. "Ik had de pech om anderhalve maand geblesseerd te zijn, maar nu ben ik terug. Vorig seizoen was ik niet goed genoeg om aanspraak te maken op een selectie, maar nu zou ik het verdienen. Ik begrijp niet dat jongens die niet aan spelen toekomen worden opgeroepen”, deelt Praet een sneer uit aan Martinez.

Ook tijdens de vorige interlandbreak, in november werd Praet niet geselecteerd. En dat terwijl hij uitstekend bezig was. “Ik was erg ontgoocheld. Sampdoria deed het uitstekend en ik ook. We stonden op dat moment zesde in het klassement. Bovendien waren er veel geblesseerden bij de Rode Duivels. Maar tijdens de bekendmaking van de selectie zei Martinez alleen dat hij me volgde en dat ik dicht bij de kern stond. Al heeft dat me niet veel vertrouwen gegeven. Ik wilde deel uitmaken van de groep, en niet gewoon dicht tegen een selectie aanleunen.”

Geen interesse in Serie A

Het WK lijkt Praet te mogen vergeten, en dat heeft mogelijk te maken met het feit dat hij in de Serie A speelt. “In België is er weinig interesse in het Italiaanse voetbal. Mocht Sampdoria in de Premier League spelen, zou ik al Rode Duivel zijn. Sommige waren misschien verrast dat ik voor Sampdoria heb gekozen, maar ik wilde niet per se naar de Premier League. Ik vind het jammer dat veel mensen enkel in de Engelse competitie geïnteresseerd zijn.”

Poll: Moet Praet opgeroepen worden?

TAGS  I  Praet  I   Rode Duivels  I   Sampdoria  I   Martinez

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024