'Daarom roept Martinez Club Brugge-revelatie Mechele niet op'

'Daarom roept Martinez Club Brugge-revelatie Mechele niet op'
Donderdag 22 maart 2018 - 18:06   I  

De verdediging is al járen aan een stuk het pijnpunt bij de Rode Duivels. In principe beschikken we in onze achterhoede over enkele absolute toppers, maar sommigen onder hen durven al eens met een blessure te sukkelen. Ook in aanloop naar het WK in Rusland staan er nog steeds vraagtekens achter de fysieke paraatheid van onder meer Vincent Kompany en Thomas Vermaelen.

Als alles volgens plan verloopt, dan neemt Roberto Martinez straks Kompany, Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld op in zijn WK-selectie. Áls ze gespaard blijven van blessures welteverstaan. Maar wat als één van hen uitvalt? Wie zal de bondscoach dan selecteren?

"Naast die vier zekerheden zoekt de bondscoach nog naar twee back-ups die de uiteindelijke selectie zullen halen. Twee, omdat indien de Belgen overschakelen naar een viermansdefensie, Vertonghen naar de linksachterpositie zal schuiven. Als er dan iets gebeurt met een centrale verdediger - niet onrealistisch met Kompany en Vermaelen in de ploeg -, is de spoeling wel heel dun", schrijft Het Laatste Nieuws.

Geen kans voor Mechele

Volgens HLN wordt de zoektocht naar de back-ups niet bepaald simpel. "Op dit moment lijken vijf namen in aanmerking te komen: Leander Dendoncker, Dedryck Boyata, Christian Kabasele en Laurent Ciman. Met als belangrijkste outsider Jason Denayer", klinkt het. Club Brugge-revelatie Brandon Mechele krijgt wellicht géén telefoontje van de bondscoach. "We zouden geneigd zijn ook Brandon Mechele toe te voegen aan die lijst, ware het niet dat de verdediger van Club Brugge nog geen enkele keer de selectie van Martínez heeft gehaald. Aangezien de Spanjaard doorgaans zeer loyaal blijft tegenover zijn ‘harde kern’, is de kans op een ticket naar Rusland voor Mechele zeer beperkt", meent de krant.

Voorlopig blijft het nog even afwachten wie straks de selectie haalt. "Wie van het vijftal Dendoncker-Boyata-Kabasele-Ciman-Denayer heeft het meeste homo universalis in zijn bloed? De bondscoach zal zijn analyse niet luidop uitspreken voor zijn definitieve selectie."

Poll: Verdient Mechele een kans bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Mechele  I   Club Brugge  I   Rode Duivels  I   Martinez

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024