Dimata geeft Anderlecht-fans hoop: "Dat ligt anders nu"

Dimata geeft Anderlecht-fans hoop:
Donderdag 22 maart 2018 - 21:35   I  

Landry Dimata ruilde KV Oostende na één geweldig jaar in voor een avontuur in de Bundesliga. De Belgische aanvaller kende aanvankelijk nogal wat moeilijkheden om zich door te zetten, en enkele Belgische clubs hoopten dan ook dat ze Dimata eventjes konden huren. Maar van een vertrek bij VfL Wolfsburg kwam uiteindelijk niets in huis.

“De interesse van de Belgische topclubs heeft me gemotiveerd. Eerlijk? Toen ik mijn situatie evalueerde kwam ik tot de constatatie dat die allesbehalve geweldig was. Ik ben een realistisch iemand, zelfkritisch ook. Maar het was allemaal wat gecompliceerd”, steekt Dimata in een gesprek met La Dernière Heure van wal.

Toch liet de Belgische belofteninternational het hoofd niet hangen. “Als ik op zulke momenten merk dat, ondanks alles, mensen vertrouwen hebben in mij en mijn kwaliteiten erkennen, geeft dat vanzelfsprekend een positieve boost.”

Tonnen respect voor Coucke

En die persoon die hem overladen heeft met vertrouwen is Coucke. De voorzitter van Anderlecht geloofde in Oostende al rotsvast in de jonge spits en blijft dat ook nu nog doen. Dimata is dan ook nog steeds niet vergeten welke belangrijke rol Coucke speelde in het avontuur van de jonge spits.

"Ik was vorige zomer te duur voor Anderlecht. Nu Coucke in Anderlecht zit ligt dat misschien anders (lacht). Nee serieus, ik respecteer Coucke enorm. Ik denk dat het respect wederzijds is. Ik heb hem meteen een berichtje gestuurd toen hij voorzitter was geworden van Anderlecht. Hij stuurde mij terug en vertelde me dat hij me ging blijven volgen. Ik zal hem altijd dankbaar blijven, want dankzij hem heb ik de kans gekregen om op dit niveau te voetballen", aldus Dimata.

Poll: Kan Coucke Dimata wel naar Anderlecht halen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Dimata  I   Coucke

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024